Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Žádost o informace ke stanovisku k dopravnímu značení

Odpověď poskytnutá 17. února. 

Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje byla dne 8. 2. 2016 doručena žádost městyse Moravská Nová Ves o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění, vztahující se k dopravnímu značení na silnici 1. třídy č. 55.

Jak již vyplývá z obsahu Vaší žádosti, potažmo ze sdělení Krajského úřadu Jihomoravského kraje, stanovení místní a přechodné úpravy provozu na silnicích 1. třídy náleží místně příslušnému krajskému úřadu po předchozím písemném vyjádření příslušného orgánu policie, a to na základě § 77 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění platném od 1. 1. 2003. Podle předcházející právní úpravy náležela tato pravomoc v období od 1. 1. 2001 do 31. 12. 2002 místně příslušnému okresnímu úřadu, a v období předcházejícím příslušným okresním dopravním inspektorátům.

V souladu s § 14 odst. 5 písm. d) zákona o svobodném přístupu k informacím sdělujeme, že Odbor služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje v období od 1. 1. 2003 neposkytl stanovisko ke stanovení dopravního značení v dotčeném úseku silnice I/55, rovněž tak neobdržel jakékoliv související písemnosti od jiných správních orgánů.

vytisknout  e-mailem