Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Žádost o informace ke krátkodobé ochraně

Žadatelka se domáhá informace dle zákona106/1999 Sb. 

Žadatelka se domáhá informace poskytovaných v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb. V rámci své disertační práce žádá Krajské ředitelství policie o součinnost. Ve své práci popisuje i možnost krátkodobé ochrany osob (zákon č. 273/2008 Sb. o Policii ČR, ZP PP se dne 15. 2. 2011, o provádění krátkodobé ochrany osob), kde bych Vás ráda požádala o součinnost. Dovoluji si Vás oslovit, zda by bylo možné mi poskytnout následující statistiky:

  1. počet případů/případně chráněných osob u kterých byla krátkodobá ochrana poskytnuta – termínově prosím od počátku poskytování dané ochrany na území Karlovarského kraje, ideálně statistika dle jednotlivých let (pro přehled posílám tabulku, která byla vypracována KŘP hlavního města Prahy)
  2. o informace, jaké formy ochrany byly využívány/se využívají nejvíce při poskytování krátkodobé ochrany na území Karlovarského kraje (rozdělení na fyzická ochrana, dočasná změna pobytu, použití zabezpečovací techniky, poradensko – preventivní činnost).

Žádost o informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím – sdělení
Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje obdrželo dne 26. září 2017 Vaši žádost podanou podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 106/1999 Sb.“), ve které se domáháte následujících informací:
„ 1. počet případů/případně chráněných osob u kterých byla krátkodobá ochrana poskytnuta – termínově prosím od počátku poskytování dané ochrany na území Karlovarského kraje, ideálně statistika dle jednotlivých let
2. o informace, jaké formy ochrany byly využívány/ se využívají nejvíce při poskytování krátkodobé ochrany na území Karlovarského kraje (rozdělení na fyzická ochrana, dočasná změna pobytu, použití zabezpečovací techniky, poradensko – preventivní činnost).“.

Krajské ředitelství Policie Karlovarského kraje na základě výše uvedené žádosti Vám sděluje:

1) K dotazu č. 1:

Rok Počet případů Celkový počet chráněných osob
2011 6 6
2012 4 4
2013 2 5
2014 2 2
2015 3 3
2016 1 1


2) K dotazu č. 2 Vám sděluji, že v rámci Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje je při poskytování krátkodobé ochrany nejvíce využívána poradensko-preventivní činnost s použitím zabezpečovací techniky – prostředku vybaveného nouzovým hlásičem v případě vzniku nebezpečí. Další formy ochrany jsou využívány minimálně.
Pro úplnost uvádím, že Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje vzniklo k datu 1. ledna 2010, z toho důvodu Vám nemohou být poskytnuta data za roky předcházející.

zveřejnila: 11. 10. 2017, mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

vytisknout  e-mailem