Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Žádost o informace ke krátkodobé ochraně osob

120481/2017 

Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje, které je povinným subjektem dle ustanovení § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 106/1999 Sb.“), obdrželo dne 26. 9. 2017 žádost o poskytnutí následujících informací:

1. počet případů/případně chráněných osob u kterých byla krátkodobá ochrana poskytnuta – termínově prosím od počátku poskytování dané ochrany na území Olomouckého kraje, ideálně statistika dle jednotlivých let (pro přehled posílám tabulku, která byla vypracována KŘP hlavního města Prahy),

2. o informace, jaké formy ochrany byly využívány/se využívají nejvíce při poskytování krátkodobé ochrany na území Olomouckého kraje (rozdělení na fyzická ochrana, dočasná změna pobytu, použití zabezpečovací techniky, poradensko - preventivní činnost).

Ad 1.
K prvnímu bodu přikládáme tabulku se statistickými údaji v MS Excel.

Ad 2.
K tomuto bodu sdělujeme, že využíváme kombinaci opatření dle § 50 odst. 1 písm. a), c) a d) zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), přičemž nevedeme statistiku o tom, která z těchto forem převažuje. Jednoznačně lze říci, že dočasná změna pobytu dle písm. b) výše uvedeného ustanovení zákona je používána minimálně nebo vůbec.

Tímto povinný subjekt vyhověl shora uvedené žádosti o informace ze dne 26. 9. 2017, která byla podána podle zákona č. 106/1999 Sb.

vytisknout  e-mailem