Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace k případu střelby ve Fakultní nemocnici Ostrava

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Dotaz a odpověď:

Podle zákona 106/1999 Sb. žádám o poskytnutí všech informací, které je možné zveřejnit, o případu střelby ve Fakultní nemocnici Ostrava, ke které došlo 10.12.2019. Prioritně mě zajímají veškeré sesbírané informace o pachateli (jelikož je mrtev, nemělo by to spadat do žádné vyjimky)

Vzhledem k tomu, že případ byl odložen, neměla by alespoň část těchto informací spadat do žádných vyjimek (kromě samozřejmě osobních údajů, které je ale možné v souborech anonymizovat)

Povinný subjekt žádost řádně posoudil a poskytuje Vám vyžádané informace. Jedná se o částečně anonymizované usnesení o odložení věci odboru obecné kriminality krajského ředitelství vedené pod č. j. KRPT-291935-607/TČ-2019-070071. Dokument je zveřejněn na webových stránkách Policie České republiky, a to na internetové adrese: https://www.policie.cz/clanek/informace-podle-zakona-c-106-zadatel-zazadal-o-dokument-k-ukonceni-proverovani.aspx (informace byla zveřejněna v souladu s ustanovením § 5 odst. 3 InfZ k žádosti jiného žadatele). Dle ustanovení § 6 odst. 1 InfZ pokud žádost směřuje k poskytnutí zveřejněné informace, může povinný subjekt co nejdříve, nejpozději však do sedmi dnů, místo poskytnutí informace sdělit žadateli údaje umožňující vyhledání a získání zveřejněné informace. Povinný subjekt tak k Vaší žádosti činí.

vytisknout  e-mailem