Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace

Žadatel zažádal o poskytnutí kopie dokumentů. 

Žadatel podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“), ve které žádá o kopie dokumentů, cituji:
„Dobrý den,
v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím ve znění pozdějších předpisů tímto žádám o poskytnutí čitelné kopie - „…“ ( aby listina byla zcela jasně čitelná, a to včetně jejího záhlaví ), včetně vyjádření, jelikož Vámi zaslaný dokument je v záhlaví zcela nečitelný a Vámi zaslaný popis skutkového stavu šetření v rámci zaslaného „… končí slovy“ vyjádření připojím samostatně“, ovšem toto jste dosud nezaslal - který se týkal řešení zjištěných pochybení policisty …, t.č. vrchního inspektora … - ve věci vedení trestního stíhání mé osoby, a to na základě zjištěných výsledků prošetření stížnosti proti postupu polic. orgánu – č.j. …“

Povinný subjekt žádost posoudil a po zjištění, k jaké věci se Vaše žádost vztahuje, konstatoval, že lze poskytnout následující informace.

V příloze zasíláme elektronický soubor obsahující naskenovaný dokument …. Dokument byl vytvořen prostřednictvím systému … a v této podobě byl zaevidován do spisu vedeného pod č. j. …

Co se týče další části Vaší žádosti, konkrétně od věty  „...Vámi zaslaný popis skutkového stavu šetření v rámci zaslaného „… končí slovy“ vyjádření připojím samostatně“, ovšem toto jste dosud nezaslal…“, sdělujeme, že se mělo jednat o vyjádření…, ale tento se k věci nijak dodatečně nevyjádřil, z tohoto důvodu žádnétakové vyjádření neexistuje. Podotýkám, že není povinností policisty se k … vyjadřovat.

Podle § 3 odst. 3 InfZ se informací pro účely tohoto zákona rozumí jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči. V daném případě není tato část dotazu směřována na takovýto zaznamenaný obsah, který by povinný subjekt mohl posuzovat podle § 12 InfZ. Tento zákon upravuje pravidla pro poskytování pouze takovýchto zaznamenaných informací.

vytisknout  e-mailem