Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace

Žadatelka zažádala o statistické údaje k městu Krnov, okres Bruntál 

Dne 15. července 2013 obdržel územní odbor Policie ČR Bruntál Vaši žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, týkající se města Krnov. Níže Vám ve formě odpovědí poskytuji informaci na všechny Vaše dotazy.


Dotaz č. 1, cituji: „Jaký byl počet pravicově extremistických trestných činů/přestupků v Krnově pololetně za poslední tři roky?“

Odpověď: Na tuto otázku Vám poskytuji informaci, že nedisponujeme požadovanými statistikami trestných činů, neboť trestní zákoník nedefinuje skutkovou podstatu „pravicově extremisticky trestný čin“. Analogická je i odpověď na úseku statistik přestupků - zákon o přestupcích nedefinuje skutkovou podstatu „pravicově extremistický přestupek“.


Dotaz č. 2, cituji: „Jaký je počet příslušníků policie ČR na oddělení v Krnově? Došlo ke změně stavu za poslední rok? Pokud ano, o kolik se počet snížil či zvýšil?“

Odpověď: Na obvodním oddělení Policie ČR Krnov sloužilo k dnešnímu dni 43 policistů. Ke stejnému dni minulého roku sloužilo na tomto oddělení 43 policistů. Toto číslo však nelze v žádném případě označit jako počet policistů sloužících v Krnově - k odpovědi je tudíž nutné doplnit, že ve městě Krnov jsou dislokovány další organizační články Policie České republiky. Jedná se o organizační články územního odboru Bruntál, konkrétně 2. oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování Bruntál, detašované pracoviště Krnov a dále dva organizační články Krajského ředitelství Policie České republiky Moravskoslezského kraje Ostrava, konkrétně odbor cizinecké policie a oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort Frýdek-Místek, detašované pracoviště Krnov. Ve městě (potažmo okrese) Krnov však slouží kromě výše uvedených i další policisté, kteří zde vykonávají svou činnost v závislosti na bezpečnostním charakteru dané doby, místa a času, na bezpečnostních, represivních a preventivních opatřeních a akcích (kulturních, společenských a sportovních). Jedná se o policisty dopravního inspektorátu Bruntál a služby kriminální policie a vyšetřování Bruntál, přičemž území svou činností pokrývají i kolegové z krajských útvarů – například speciální pořádkové jednotky, oddělení služební kynologie nebo oddělení silničního dohledu.


Dotaz č. 3, cituji: „Kolik nočních hlídek je v Krnově běžně přítomno?“

Odpověď: V Krnově slouží obvykle 2 až 5 dvoučlenných hlídek policistů obvodního oddělení Policie ČR Krnov. Stejně jako u odpovědi na otázku č. 2, na kterou si Vás tímto dovolím odkázat, však tento počet neznamená počet policistů sloužících v noci v Krnově. Celkový počet je závislý na aktuální dopravní a bezpečnostní situaci a mění se tak na základě vyhodnocení a požadavků.

 

 

por. Bc. René Černohorský
komisař preventivně informační skupiny Opava

Opava dne 9.8.2013

vytisknout  e-mailem