Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace

Žadatel zažádal o poskytnutí kopie dokumentu. 

Žadatel podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“), ve které žádá o informace ke konkrétnímu spisu, cituji:

„Dobrý den,
v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím ve znění pozdějších předpisů tímto žádám o poskytnutí kopie „…“, který se týkal řešení zjištěných pochybení policisty …, t.č. vrchního inspektora obv. odd. … - ve věci vedení trestního stíhání mé osoby, a to na základě zjištěných výsledků prošetření stížnosti proti postupu polic. orgánu – č.j. …“.

Povinný subjekt po posouzení žádosti poskytuje následující odpověď:

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje přijalo žádost totožného obsahu ve dvou datových zprávách, které se lišily pouze adresátem (… a …). Tuto odpověď tedy považujeme za vyřízení obou dokumentů.

Povinný subjekt v rámci posouzení žádosti dle § 12 a § 14 InfZ zjistil, že pod č. j. … je evidován dokument, kterým jste byl vyrozuměn o výsledku prošetření Vaší stížnosti ze dne … (na který ve své žádosti odkazujete). V tomto dokumentu je podrobně popsáno mj. i pochybení, jehož se měl dopustit … (v souvislosti s předvoláním k identifikačním úkonům) s tím, že Vaše stížnost byla na základě těchto okolností vyhodnocena jako částečně důvodná.

Požadovaný …, který se týkal jednání …, obsahuje skutečnosti, kterou jsou Vám již známy z prošetření Vaší stížnosti. S ohledem na to povinný subjekt dospěl k závěru, že požadovanou informaci lze poskytnout, a proto Vám v příloze zasíláme elektronický soubor obsahující naskenovaný dokument – ….

vytisknout  e-mailem