Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o fotografie

Žadatel požádal o poskytnutí fotografií ze znaleckého posudku 

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje přijalo žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), týkající se poskytnutí fotografií ze znaleckého posudku. Při vyřízení žádosti jsme postupovali jakožto povinný subjekt podle § 14 odst. 5 písm. c) zákona a odložili ji. Nadřízený věcně příslušný orgán (Ministerstvo vnitra ČR), který rozhodoval ve věci stížnosti žadatele na postup při vyřízení žádosti, nám jakožto povinnému subjektu přikázal žádost ve lhůtě vyřídit. Požadované informace byly tímto žadateli poskytnuty.
 
Žádost: „… žádá o poskytnutí fota 1 a 2 ze znaleckého posudku z ... (KRPT-...) v plné kvalitě elektronicky … na jeho email.. .“
 
Odpověď:Obě požadované fotografie Vám poskytujeme v plné kvalitě na přiloženém CD.
 
Žadatel byl upozorněn na následující (v originále i s odůvodněním): Fotografie jsou součástí spisového materiálu ve věci projednávané soudem. Není proto možné informace zaslat internetem na e-mail.. Dále, jakožto povinný subjekt nemůžeme zaslat informace žadatelem uvedené osobě, neboť nedisponujeme plnou mocí, která by tento postup umožnila.
Je naší povinností také upozornit, respektive poučit, že jakékoli nakládání s poskytnutými daty (informacemi) se řídí příslušnými právními předpisy. Osoby jsou mimo jiného povinny řídit se ustanovením § 8b/1 zákona č. 141/1961 Sb. o trestním řízení soudním, ve znění pozdějších předpisů.
 
  
 
 
 

                                                                                                                                                                                              

vytisknout  e-mailem