Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost ke stížnostem na provozovnu

Žadatel zažádal o sdělení ke stížnostem týkajícím se provozu baru 

Dotaz a odpověď:

Dne 15. září 2016 obdrželo Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje prostřednictvím datové schránky dokument z téhož dne, ve kterém dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“) žádáte o informace týkající se stížností ve vztahu k provozovně ... v Karviné – Fryštátě.

 Vaše žádost zněla, cituji:

“Ve smyslu shora označeného zákona Vás jako povinný subjekt žádám o poskytnutí následujících informací, které se týkají provozu ...baru ... v Karviné – Fryštátě, ....

Žádám o sdělení informací, která osoba, či osoby podaly na Policii České Republiky – zdejší obvodní oddělení, stížnost či stížnosti, které se měly týkat provozu shora označeného...baru, a to v období od 1. 1. 2010 do současnosti.

Žádám o sdělení, čeho se jednotlivé stížnosti týkaly, jak byly vyřízeny a v kolika případech

byly shledány jako stížnosti oprávněné, popř. jaká byla přijatá opatření.

A zároveň vás žádám o sdělení, zdali vaši policisté byli pověřování, a pokud ano, pak kým,

prováděním monitorování či sledování provozu této provozovny.“

 

Povinný subjekt žádost řádně posoudil a konstatuje, že požadované informace lze poskytnou pouze z části. Jako odpověď poskytuje povinný subjekt následující informace:

Část dotazu, cituji: „Žádám o sdělení, čeho se jednotlivé stížnosti týkaly, jak byly vyřízeny a v kolika případech byly shledány jako stížnosti oprávněné, popř. jaká byla přijatá opatření.“, navazuje na předchozí, Vámi uvedenou, tedy sdělení ke stížnostem, které byly podány na organizační článek obvodní oddělení Karviná 1 (ul. U Svobodáren 1298, 735 06 Karviná – Nové Město) územního odboru Karviná Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje od 1. 1. 2010 do současnosti a týkaly se provozu „...v Karviné – Fryštátě, ul. .....

K této části povinný subjekt poskytuje všechny požadované informace. Sděluje, že v interním informačním systému byly dohledány celkem 4 záznamy. K jednotlivým výstupům:

1. Podání (stížnost) z července roku 2015 se týkala rušení veřejného pořádku. Jednání nebylo prokázáno, policisté věc administrativně ukončili záznamem na písemnosti.

2. Podání (podnět) osoby z května roku 2016 se žádostí o přezkoumání provozu provozovny .... Policejní orgán nebyl věcně příslušný, a proto podání postoupil:

- Krajské hygienické stanici Moravskoslezského kraje, Územnímu pracovišti Karviná

- Magistrátu města Karviná

- Městské policii Karviná.

3. Podání občana z července roku 2016 se týkalo rušení nočního klidu. Policisté podezření z přestupku, kterého se dopustila konkrétní osoba, oznámili dle § 58 odst. 1 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích správnímu orgánu, konkrétně Magistrátu města Karviné.

4. Podání občana z července 2016 se týkalo rušení nočního klidu. Policejní orgán věc odevzdal správnímu orgánu, konkrétně Magistrátu města Karviné (dle § 58 odst. 3 písm. a) zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích).

 

K další části dotazu, cituji: „A zároveň vás žádám o sdělení, zdali vaši policisté byli pověřování, a pokud ano, pak kým, prováděním monitorování či sledování provozu této provozovny.“ sděluji, že policisté služebně zařazeni na obvodním oddělení Karviná 1 územního odboru Karviná Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Vámi uvedenou činnost nerealizovali.

K bodu žádosti, cituji: „Žádám o sdělení informací, která osoba, či osoby podaly na Policii České Republiky – zdejší obvodní oddělení, stížnost či stížnosti, které se měly týkat provozu shora označeného ... baru, a to v období od 1. 1. 2010 do současnosti.“ sděluji, že požadované informace jsou osobními údaji ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a  o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Tyto údaje není povinný subjekt oprávněn poskytnout, přičemž jejich neposkytnutí je předmětem rozhodnutí o částečném odmítnutí žádosti (vedeno pod č. j. KRPT- ..../ČJ-2016-0700PI).

 

vytisknout  e-mailem