Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žádáme veřejnost o spolupráci

LIBEREC – Policisté vyšetřují dopravní nehodu z neděle, 2. května. 

V noci z 2. na 3. května, krátce po půlnoci, došlo k dopravní nehodě osobního automobilu na silnici I/35. Osobnímu automobilu Seat Ibiza, projíždějícímu Libercem ve směru na Děčín, v přímém úseku komunikace před sjezdem k benzinové čerpací stanici Čermák, vjel do jízdní dráhy dosud neustanovený cyklista. Řidič osobního automobilu zareagoval na cyklistu v protisměru prudkým snížením rychlosti, avšak na mokré vozovce dostal smyk. S vozidlem vyjel mimo komunikaci, kde narazil do betonových svodidel.
Ke střetu osobního vozu s jízdním kolem naštěstí nedošlo a nikdo při dopravní nehodě neutrpěl zranění. Cyklista bohužel z místa dopravní nehody utekl. Dechová zkouška u řidiče Seatu byla negativní na přítomnost alkoholu.

Policisté v této souvislosti žádají další účastníky silničního provozu, kteří v inkriminované době projížděli Libercem po silnici I/35, v úseku 23. kilometru u benzinové čerpací stanice Čermák. Právě tito řidiči by svým svědectvím mohli policistům pomoci v objasnění okolnostní a příčin vzniku nehodového děje. Zároveň policisté žádají i cyklistu oblečeného do červeno-bílé šusťákové soupravy, který na místě kolizní situace zanechal své jízdní kolo a z místa utekl, aby se přihlásil prostřednictvím linky 158 nebo přímo na služebně Dopravního inspektorátu v Liberci.

5. května 2021
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem