Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žádáme svědky dopravní nehody o pomoc

LIBEREC – Disponujete záznamy z palubních kamer? Byli jste svědky dopravní nehody? Ozvěte se. 

V pondělí 17. února, krátce před sedmou hodinou, na silnici první třídy číslo 35, silnici pro motorová vozidla, došlo v katastru obce Jeřmanice k dopravní nehodě. Ve směru jízdy od Turnova na Liberec, na 29,8 kilometru, předjížděl řidič osobního automobilu Mercedes – Benz, řady A, šedé metalické barvy. Na přímém úseku komunikace se v mírném stoupání pravděpodobně dostatečně nevěnoval řízení, kdy vyjel vlevo a střetl se přední částí s ocelovými svodidly.

Přibližně o pět minut později tímto úsekem projíždělo ve stejném směru jízdy, tedy od Turnova na Liberec, v levém jízdním pruhu vozidlo Mercedes-Benz Vito bílé barvy, kdy jeho řidič v reakci na havarované vozidlo vybočil do pravého jízdního pruhu. Zřejmě však nedodržel dostatečnou bezpečnou vzdálenost za osobním vozidlem Nissan Primera černé barvy, které brzdilo z důvodu kolony v pravém jízdním pruhu. Došlo tak ke střetu levé přední částí vozidla Mercedes-Benz Vito s pravou zadní částí vozidla Nissan Primera.

Žádáme případné svědky této události, aby se přihlásili dopravním policistům prostřednictvím bezplatné linky 158 nebo přímo na služebně Dopravního inspektorátu Liberec. Zároveň žádáme také majitele palubních vozidlových kamer, pokud mají zaznamenánu dopravní nehodu na svých přístrojích, aby se policistům přihlásili také.

Veškeré takto získané informace mohou výrazným způsobem dopomoci k objasnění příčin a okolností dopravní nehody.

24. února 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem