Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Žáci základních škol Kutnohorska prokazovali své znalosti i zručnost při jízdě na kole

Kutnohorsko – Soutěžící jistě potěšilo i příznivé počasí a stejně tak i absence jakýchkoli zranění. 

Bezmála padesát dětí ze šesti základních škol Kutnohorska se účastnilo ve středu 18. května 2022 Okresního kola dopravní soutěže mladých cyklistů BESIP 2022. Soutěž se konala v DDM Dominik Kutná Hora. Žáci prvního a druhého stupně základních škol prokazovali své dovednosti ve čtyřech disciplínách – jízdě po zdejším dopravním hřišti, jízdě zručnosti, testech z pravidel silničního provozu a zásadách poskytování první pomoci.

V kategorii mladších žáků (10-12let) soutěžilo pět družstev, v kategorii starších žáků (12-16let) šest družstev.

Okresní kolo soutěže BESIPU, kterou organizačně zajišťoval Dům dětí a mládeže Dominik Kutná Hora. Na jejich počínání v silničním provozu dohlíželi policisté z dopravního inspektorátu a městští strážníci z Kutné Hory a Čáslavi. Zásady první pomoci ověřoval Oblastní spolek Českého červeného kříže Kutná Hora. U stanovišť již tradičně pomáhali studenti Střední průmyslové školy Kutná Hora.

Cílem soutěže je pomoci dětem pohybovat se v provozu na pozemních komunikacích co nejbezpečněji, podněcovat a zvyšovat zájem žáků o dopravní výchovu, ověřovat znalosti žáků – cyklistů, jejich dovednosti v uplatňování pravidel silničního provozu na pozemních komunikacích, v technice jízdy a v první pomoci, přispívat ke zvýšení efektu při dopravní výchově ve školách, ke správnému a bezpečnému chování žáků v silničním provozu a ke snižování nehodovosti dětí.

I přes to, že policisté zaznamenali pár drobných prohřešků, lze celkem říci, že děti jsou na provoz na našich silnicích připraveny a v základu ovládají i pravidla chování v silničním provozu. Soutěžící jistě potěšilo i příznivé počasí a stejně tak i absence jakýchkoli zranění.

O soutěži napsali + fotogalerie ZDE:

por. Mgr. Vendulka Marečková
19. května 2022
 

vytisknout  e-mailem