Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žáci se seznámili s prací policistů

JABLONEC NAD NISOU - Minulý týden za policisty na obvodní oddělení přišli žáci ze Základní školy Antonína Bratršovského. 

Děti ze Základní školy Antonína Bratršovského v Jablonci nad Nisou minulý týden ve čtvrtek dopoledne navštívili policisty na Obvodním oddělení v ulici 5. května v Jablonci nad Nisou, aby se seznámili nejen s nimi, ale především s tím, co v rámci své služby konají. Žáci čtvrté třídy si nejprve prohlédli veřejnosti přístupné prostory recepce a poté měli možnost nahlédnout i na pracoviště dozorčí služby i policejních cel. Policista, který měl ten den na starosti cely, dětem ukázal nejen svoje pracoviště, ale také je pustil prohlédnout si samotné cely. Některé děti tuto část prohlídky okomentovaly slovy „tak tady bychom být zavřeny nechtěly…“.  Poté na všechny již čekali v jedné z místností policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, kteří jim ukázali svoji výstroj i výzbroj. Vše si děti mohly vyzkoušet i na sobě, což se především u chlapců setkalo s obrovským zájmem a nadšením. Policisté s nimi sehráli i několik modelových situací služebních zákroků, do jejichž děje zapojili některé aktivní žáky.

Po těchto ukázkách se celá třída přemístila na Oddělení kriminalistické techniky v ulici 28. října, kdy jim kriminalistický technik například předvedl, jak se zajišťují stopy na míst činu. Poté každému sejmul otisky prstu na vystavený certifikát, který všichni od něj obdrželi. Společně s tímto certifikátem si děti z takto prožitého dopoledne s policisty odnesli i drobné upomínkové předměty. Ty jim na závěr celého programu předala paní vyšetřovatelka z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou, která je celým dopolednem u policistů prováděla.


20. 5. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

vytisknout  e-mailem