Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zachránili další život

MĚLNICKO - Za záchranu života byli vedením policie oceněni. 

Vedoucí  Územního odboru policie Mělník plk. Ivan Žučenko poděkoval na poradě vedení územního odboru ve středu 5. dubna 2017  pprap. Martinu Brücknerovi a pprap. Matěji Božíkovi, policistům Obvodního oddělení Neratovice, za záchranu lidského života. Oba ocenil udělením kázeňské odměny.
záchrana života

Ve čtvrtek 23. března 2017 přijal operační důstojník na tísňovou linku 158 oznámení o chystané sebevraždě v ulici Na Výsluní v Neratovicích. Na místo okamžitě vyslal místní policejní hlídku. Po příjezdu policisté zjistili, že na venkovním parapetě v bytě v druhém patře sedí žena, která vyhrožovala sebevraždou a byla ve vážném psychickém stavu.  Policisté se nejprve pokusili navázat s ženou kontakt, avšak bezúspěšně. Kontakt měli policisté ztížený i tím, že seděla zvenku na parapetě u zavřeného křídla okna.  Na místě však hrozilo bezprostřední nebezpečí, že své výhružky vykoná. Poté, co se  pprap. Brűckner a pprap. Božík  dostali do bytu, domluvili se na společném postupu. Venku zatím s paní komunikovala hlídka  městských strážníků, která odvedla její pozornost.  Pprap.  Božík ženu otevřenou částí okna přitiskl na sklo druhé zavřené části. Pprap. Brűckner ihned toto křídlo otevřel a ženu s kolegou společnými silami stáhli zpět do pokoje.

Jedenadvacetiletou slečnu předali do rukou záchranářů. Vzhledem ke špatnému psychickému stavu a jejímu chování u ní policisté na žádost zasahujícího lékaře provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu.  Nadýchala téměř jedno promile alkoholu. Poté byla  sanitkou převezena do zdravotnického zařízení.

Tato záchrana života za sedmiletou dobu služby pprap. Brücknera je již v pořadí  třetí. Poprvé zachránil život sebevrahovi, který chtěl svůj život ukončit na opuštěném statku v Obříství. Tehdy převzal z rukou policejního prezidenta medaili Za statečnost. Za druhou záchranu, kdy chtěl sebevrah skočit do řeky Labe v Lobkovicích, mu  vedoucího Územního odboru policie Mělník plk. Ivan Žučenko udělil   pamětní medaili ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje III. stupně.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
10.4.2017

Odkazy do noveho okna

záchrana života

záchrana života 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem