Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Záchrana života přišla v pravý čas

České Budějovice – Policista zabránil muži skočit z mostu. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Dramatické chvíle prožil v neděli ve večerních hodinách policista z oddělení hlídkové služby pprap. Janouch, když byl přivolán na Dlouhý most s tím, že by zde měl sedět muž, který má v úmyslu skočit dolů na kamenný břeh řeky Vltavy.
 
Po příjezdu policisty na místo byla situace velmi vypjatá. Na vnější straně zábradlí pravé strany mostu směrem k Výstavišti seděl mladý muž, byl předkloněný dopředu a jasně dával najevo, že chce skočit dolů. Policista nezaváhal ani vteřinu a rozhodl se jednat. Zastavil vozidlo na mostě, vystoupil ven a čekal na vhodný okamžik. V pravou chvíli využil nepozornosti mladého muže, přistoupil k němu zezadu a strhl ho ze zábradlí na chodník. Poté přijela ještě jedna policejní hlídka ve složení pprap. Podlešák a pprap. Dostál, kteří svému kolegovi pomohli muže na chodníku přidržet a uklidnit.
 
Jednalo se o muže (27 let) z Táborska, který mužům zákona uvedl, že měl osobní problémy. Protože z něj byl cítit alkohol, provedli policisté dechovou zkoušku přístrojem Dräger a naměřili mu více než 2,2 promile alkoholu v dechu. Policisté pak spolu s lékařem  rychlé záchranné služby muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici v Českých Budějovicích.
 
Všem policistům, kteří byli na místě, patří velké poděkování. Jednali zkušeně a profesionálně. Především pprap. Janouch zachoval chladnou hlavu a svým pohotovým zásahem zachránil mladému muži život. Heslo pomáhat a chránit tak v tomto případě získalo jasný rozměr.
 
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
24. července 2013

vytisknout  e-mailem