Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Záchrana života - poděkování

Policisté rozmluvili sebevrahovi úmysl skočit z mostu. 

V pondělí před půlnocí dostali policisté z oddělení řízení dopravy pražské policie hlášení, že na Štefánikově mostě stojí muž, který chce spáchat sebevraždu. Muže se policisté vydali hledat a byli úspěšní. Stál u zábradlí mostu, přes které se nakláněl a vypadalo to, že chce skočit. Petr, jeden z policistů, muže oslovil, aby zjistil v jakém je stavu a proč se naklání přes zábradlí. Dostalo se mu ale odpovědi, aby se nepřibližoval, jinak skočí. Policista s ním proto začal mluvit a sebevraždu mu rozmlouval. Po chvilce rozmluvy se muž sesunul podél zábradlí k zemi a na svůj úmysl rezignoval. Druhý policista, Jirka, ho pomalu zezadu obešel a od zábradlí definitivně odvedl. Tím byla celá situace vyřešena.

Zachráněný pak policistům řekl, že je v těžké životní situaci, proto se rozhodl spáchat sebevraždu. Na místo následně dorazili záchranáři, kteří si ho převzali a odvezli do nemocnice, aby se mu dostalo odborné pomoci.

por. Bc. Jan Daněk – 1. 11. 2017

Aktualizace – Zachráněný muž se ozval a policistům poděkoval. Takové zprávy nás vždy potěší!

„Chtěl bych moc rád ještě jednou poděkovat hlídce PČR za záchranu a rozmluvu o ukončení mého života. Vím, tenkrát jsem byl hodně v depresi a taky jsem měl problémy v práci. Ještě jednou se omlouvám… Ještě jednou moc děkuji a teď si opravdu cením mého života.“

por. Bc. Jan Daněk – 30. 5. 2018

Odkazy do noveho okna

Petr a Jirka

Petr a Jirka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem