Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Záchrana chlupáče z Vltavy

Policista na šlapadle zachránil pejska, který si šel na Střeleckém ostrově zaplavat, ale bohužel se nemohl dostat zpátky na břeh. 

Minulé úterý vyrazila hlídka z místního oddělení Malá Strana na Střelecký ostrov, kde zkušená kolegyně seznamovala svého nového kolegu s prostředím, aby co nejrychleji získal místní znalost. Během obchůzky hlídku zastavila kolemjdoucí a sdělila jim, že se u ostrova topí pes. Během chvilky si tak nový policista mohl vyzkoušet první reálnou záchrannou akci a okamžitě využil všechny dostupné prostředky v okolí. Na pomoc si přivolal tři mladé slečny na šlapadle, které jej opatrně dovezly až k vystrašenému chlupáči, kterého za potlesku přihlížejících vytáhl z vody na lodní palubu. Společně jej pak dovezli na břeh a podle telefonního kontaktu, který měl napsaný na obojku, zkontaktovali majitelku. 

Vystrašená anglicky hovořící žena si pro promočeného pejska rychle přiběhla a byla moc ráda. Cizinka hlídce dlouze děkovala a byla šťastná, protože se obávala, že svého miláčka už nikdy neuvidí. 

por. Bc. Richard Hrdina - 16. srpna 2023

vytisknout  e-mailem