Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zachovejme rozvahu

DĚČÍN - Najdeme-li válečnou munici, zbraně a střelivo. 

Auto není trezor

DĚČÍN - Pozor na odložené věci v autech… Vozy nejsou trezory, jen „plechové skříně“! Policistům v hledáčku poslední červencový den skončil devětatřicetiletý muž z Děčína, který se sedmnáctého července letošního roku vloupal do odstaveného osobního automobilu u děčínské cyklostezky. Z automobilu jeho rukama zmizela odložená dámská kabelka s osobními věcmi, ze které si posléze vzal jen finanční hotovost. Ostatní věci skončily v popelnici. Poničené okno a chybějící věci ocenila jejich majitelka na částku bezmála šesti tisíc českých korun. Muž nyní čelí následkům možného přečinu krádeže, za který jsou ve hře až tři roky svobody.

Mějme na paměti, že odložené věci ve vozidlech jsou velkým pokušením a chceme-li si je uchovat, neodkládejme je viditelně a bez dohledu. V případech peněženek s platebními kartami a osobními doklady pak hrozí v případě jejich odcizení či ztrátě jejich zneužití. Po zjištěných takových skutečností, ohlaste jejich ztrátu příslušným úřadům a chraňte si své soukromí.

Zvítězil tabák a alkohol

VARSNDORF – Místní policisté vyjížděli třicátého července letošního roku do Východní ulice ve Varnsdorfu, kde se z prodejny masných výrobků a uzenin ztratilo přes noc zboží v celkové hodnotě necelých 33.000,- Kč. Mezi chybějícím sortimentem je především tabákové zboží a lihoviny. Oprava poničeného vchodu majitele může vyjít cca na čtyři a půl tisíce českých korun.  Policisté z Varnsdorfu případ prověřují s ohledem na možný přečin krádeže.

Zvažujme své kroky

BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Ke splavu v Benešově nad Ploučnicí byl v pondělí třicátého července letošního roku přivolán policejní pyrotechnik. Zhruba ve čtvrt na osm večer kontaktovala policisty na tísňové lince 158 osoba, která při koupání našla v písku tankovou střelu ráže 125 mm. Původně bylo jejím záměrem nález odevzdat ve sběrném dvoře, ovšem po chvíli se rozhodla pro správný krok a kontaktovala policii. Na místo dorazili odborníci, kteří nalezenou věc zajistili a odvezli si ji s sebou. Ohlášená událost se obešla bez újmy na životech zdraví i majetku.  

V případě, že narazíte na válečnou minuci či předměty, které vypadají jako zbraně, střelivo či válečná munice, zdržte se jakékoliv manipulace s nimi a na místo okamžitě přivolejte policejní hlídku. Ať již prostřednictvím tísňové linky Policie ČR 158, případně kontaktováním nejbližšího policejního útvaru. Ti již zajistí přítomnost odborníků a bezpečné zajištění nálezu, aby vše končilo bez jakékoliv újmy.

Děčín 31. července 2018

nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem