Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Začátek června patřil dětem

JIČÍNSKO - Policisté připravili besedy a ukázky vybavení 

Již tradičně se počátkem měsíce června pořádají nejrůznější akce pro děti, na které jsou zváni také policisté, záchranáři a hasiči. Zejména vybavení používané těmito složkami stále přitahuje množství zvědavců. Také jičínští policisté se od pátku 1. června do neděle 3. června zúčastnili několika dětských dnů a přišli mezi děti i do školy.

Tak například dopravní policisté přijali pozvání mezi žáky Základní školy v Milovicích. Protože se blíží prázdniny, ujal se slova nejdříve pracovník Preventivně informační skupiny Jičín, který s přítomnými zopakoval základní pravidla bezpečného chování na silnici, kde se děti nejvíce pohybují jako chodci a cyklisti. Následovala ukázka vybavení dopravních policistů, kdy si malí zvědavci prohlédli služební vozidla a hlavně motocykl. Přítomní také strážce zákona zasypali množstvím dotazů.

Odpoledne se soutěžemi se konalo v Jičíně na házenkářském hřišti. Přestávky mezi jednotlivými úkoly si mohli zájemci zpestřit prohlídkou vozidel, které policisté používají při výkonu služby.

V sobotu zase v obci Mladějov přítomní pozorně poslouchali komentář policejního bojaře, kterým doplnil vystavené součásti výstroje člena pořádkové jednotky.

V Nové Pace se policisté dětem věnovali v neděli odpoledne, kde prezentovali svoji práci společně se záchranáři a hasiči. Pozornost diváků upoutal služební motocykl, vozidlo vybavené pro mimořádné situace a ukázky výstroje. Na všech popsaných akcích byly pro děti připravené také malé dárečky. K ještě lepší pohodě by jistě přispělo i hezčí počasí, které o tomto víkendu naplánovaným akcím příliš nepřálo.
Fotogalerie z akcí ZDE:

por. Bc. Petr Janda
06. 06. 2012

vytisknout  e-mailem