Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Začarovaný kruh

HRADECKO - Žena si půjčovala a půjčovala. 

Včerejšího dne  28.11. ukončil vyšetřovatel návrhem na podání obžaloby případ trestného činu podvodu, kterého se měla dopustit 43letá žena z Chlumecka. Jelikož způsobila škodu větší - téměř 140 tisíc korun, hrozí ji trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let.
Obviněná žena od října 2014 do října 2015 uzavřela celkem 17 smluv za účelem čerpání finančních prostředků, kdy při jejich sjednávání úmyslně nepravdivě uvedla, respektive zamlčela údaje o svých předchozích finančních závazcích - splátky již dříve poskytnutých půjček a úvěrů. Smlouvy uzavírala, ačkoliv si musela být vědoma toho, že vzhledem ke svým finančním závazkům a s ohledem na finanční situaci nebude schopna půjčky splácet. Žena si sjednávala půjčky i přes internet a používala je na splacení části předchozích půjček. Došla až tak daleko, že příjem, který měla, používala na zaplacení poplatku za odklad splátek místo samotného splácení. Když její plat postihly tři exekuce, dostala se do finanční krize, která ji v únoru 2016 dohnala k podání návrhu na oddlužení.
Žena se k trestné činnosti doznává a v současné chvíli si sehnala lépe placenou práci, což ji umožňuje insolvenci hradit vyššími splátkami.

por. Iva Kormošová
29.11.2017, 10.50

vytisknout  e-mailem