Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Začaly krádeže na koupalištích

HODONÍNSKO: Zloději kradou jízdní kola, mobilní telefony i peníze. 

Již několik případů krádeží na letních koupalištích zaevidovali a řeší policisté na Hodonínsku. Zatímco některé jsou již vyřešeny a pachatelé zjištěni, další zloději zatím nejsou ztotožněni.

  1. Dva chlapci ve věku 14 a 15 let z Holíče zavítali na hodonínské koupaliště. Více, než osvěžení ve vodě, je zajímaly odložené cennosti na opuštěných dekách ostatních návštěvníků. Z volně odloženého batohu odcizili peněženku s finanční hotovostí 3500 korun. Peníze vybrali a prázdnou peněženku odhodili na WC. O pár hodin později je policisté vypátrali a dostihli. Mezitím ale stačili značnou část peněz utratit. Věc řešíme jako přestupek proti majetku.

  2. Patnáctiletý mladík na hodonínském koupališti z volně odložených věcí ukradl dva mobilní telefony v hodnotě 2500 korun. Poté, co si toho všiml náhodný svědek, přivolal policisty a označil pachatele. Po krátké honičce byl zloděj dostižen a telefony vráceny původním majitelům. Věc řešíme jako přestupek proti majetku.

  3. V úterý přijali policisté oznámení o krádeži dvou jízdních kol na koupališti ve ve Veselí nad Moravou. Neznámý pachatel odcizil ze stojanu k sobě uzamčené dvě horská jízdní kola v celkové hodnotě 22tisíc korun. Případ šetříme jako trestný čin krádeže a po pachateli i odcizených kolech pátráme.

Doporučujeme návštěvníkům koupališť ostražitost. Mějte své odložené osobní věci na dohled nebo požádejte někoho důvěryhodného o střežení vašich věcí. Berte si s sebou na koupaliště věci jen takové věci a finanční hotovost, které budete určitě potřebovat. Využívejte možnost uložení svých věcí do bezpečnostních skříněk nebo trezoru na koupališti. Všímejte si také toho, co se děje okolo vás.

por. Bc. Petr Zámečník, 30. 6. 2016

vytisknout  e-mailem