Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zabydlel se v cizím bytě

MOST - Dveře si opatřil vlastním zámkem; Nemohl se dostat domů, ve vzteku rozbil sklo. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru 29letého muže z Litvínova. Ten měl v obci Litvínov v jednom panelovém domě neoprávněně užívat prázdný byt. Muž měl do bytu vniknout za použití násilí, když překonal zámek a poté si dveře opatřil svou vlastní vložkou zámku. Následně v bytě přebýval několik dnů, než na to přišel majitel, který byt nabízel novému zájemci. Obviněný zanechal škodu ve výši 4 tisíce korun. Litvínovan má mít na svědomí i krádež v zahradní kolonii. Muž měl vniknout na zahradu a následně se vloupal  do domku, ze kterého měl odcizit elektroniku a nářadí, vše v celkové výši 21 tisíc korun. Za majetkový delikt byl již odsouzen. Celkem způsobil škodu ve výši 30 tisíc korun. Muž je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

Ve vzteku rozbil sklo dveří
Policie v Mostě obvinila z přečinu poškození cizí věci 61letého muže z Litvínova. Ten měl poškodit skleněnou výplň vchodových dveří. Muž se domů vracel v pozdně noční době údajně z restaurace. Nepodařilo se mu odemknout zámek a zvonil na zvonky doufaje, že mu někdo otevře. Toho se však nedočkal a tak ve vzteku udeřil rukou sevřenou v pěst do dvojité skleněné výplně, kterou poškodil. Poškozenému bytovému družstvu výtečník způsobil hmotnou škodu ve výši 5 200 korun.  

Mladíci počmárali na cyklostezce altán
Z provinění poškození cizí věci ve formě spolupachatelství obvinila mostecká policie dva mladíky z Litvínovska. Ti měli dle šetření litvínovských policistů v přesně nezjištěné době v jednom litvínovském parku pomalovat barevnými fixy dřevěný altánek. Svým počinem dvojice mladistvých zanechala městu Litvínov hmotnou škodu v celkové výši 3 200 korun.

Zapálil střechu dětského domečku
Teprve 19letého mladíka stíhá mostecká policie pro trestný čin poškození cizí věci a obvinila ho z tohoto přečinu. Podle šetření mosteckých policistů měl mladík již loni v podvečerních hodinách v parku na sídlišti Zahradní v Mostě zapálit plastovou střechu u domečku na dětském hřišti. Poškozenému majiteli tím způsobil hmotnou škodu ve výši 25 tisíc korun. Proč měl oheň založit, policistům neuvedl.

nprap. Ludmila Světláková
Most 21. září 2018

vytisknout  e-mailem