Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zabránili krveprolití

Policisté se strážníky zasahovali na pražském Andělu. Díky nim skončila rvačka „pouze“ jednou řeznou ranou. 

V sobotu v půl jedné ráno projížděli policisté z místního oddělení Smíchov kolem nákupních center na Andělu v Praze 5. Při tom si všimli potyčky dvou mužů před tamní provozovnou rychlého občerstvení. V tu samou chvíli hlídkovali na stejném místě i strážníci Městské policie hlavního města Prahy.

Obě složky okamžitě spojily síly a proti dvojici mužů zakročily. Okamžitý zákrok byl na místě především proto, že jeden z aktérů vyhrocené situace měl v ruce nůž, kterým již stihl svého soka zranit v obličeji.

Tento rychlý a profesionální zákrok policistů a srážníků jednoznačně zabránil čemukoli mnohem horšímu, možná až fatálnímu. Zraněný muž následně skončil v péči přivolaných záchranářů, kteří ho museli k ošetření transportovat do nemocnice. Útočník putoval na policejní služebnu pro podezření z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví.

U obou aktérů této dramatické situace provedli policisté orientační dechové zkoušky a také testy na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ty prokázaly jednak to, že oba zúčastnění jsou pod vlivem alkoholu, a u podezřelého navíc i přítomnost drog.

Celou událost nyní prozatím prošetřují policisté z místního oddělení Smíchov. Ti musí zjistit, co se ve skutečnosti na místě stalo, co předcházelo dramatickému závěru celé situace. A teprve podle závěru těchto zjištění mohou policisté konstatovat, zda se někdo dopustil protiprávního jednání a jakého. Proto nyní nemůžeme vyloučit, že si ve finále převezmou prošetřování události do své kompetence kriminalisté.

por. Mgr. Tomáš Hulan 4. 2. 2018

Odkazy do noveho okna

1 místo události (1)

1 místo události (1) 

Detailní náhled

2 místo události (2)

2 místo události (2) 

Detailní náhled

3 místo události (3)

3 místo události (3) 

Detailní náhled

4 místo události (4)

4 místo události (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem