Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zabíjel mráz?

Na tuto otázku budou muset najít odpověď místně příslušní policisté. Ti proto nařídili zdravotně bezpečnostní pitvu. 

Včera, přibližně v půl sedmé večer jsme na linku tísňového volání přijali oznámení o nálezu mrtvého muže ve vraku vozidla zaparkovaném na parkovišti ve Svídnické ulici.

Přivolaný lékař ohledáním předběžně vyloučil cizí zavinění, nebo podíl třetí osoby na mužově skonu. Jako možnou příčinu jeho úmrtí určil podchlazení. Tento lékařův závěr budou muset ještě potvrdit závěry nařízené zdravotně bezpečnostní pitvy.

Prošetřováním také policisté zjistili, že muž ve zmiňovaném vozidle přebýval delší dobu.

Celou událost nyní policisté prošetřují jako náhlé úmrtí.

Z tohoto místa bychom rádi poprosili všechny spoluobčany o pomoc a spolupráci. Prosíme každého, kdo zaznamená osobu bez přístřešku, aby neváhal a vytočil tísňové linky 156, nebo 158, aby bylo o takovou osobu co nejdříve postaráno.

Pražští policisté i strážníci městské policie v těchto mrazivých dnech samozřejmě kontrolují místa, kde se vyskytují osoby bez trvalého přístřešku, například lesoparky, nebo opuštěné budovy, aby v maximální možné míře předešli ohrožení zdraví, nebo dokonce života těchto osob. Je ale pravdou, že řada těchto lidí je takzvaně na pohybu a my o nich nemáme až takový přehled.

Stejně tak je na místě přiznat, že s ohledem na rozlohu hlavního města není v našich silách zkontrolovat všechna taková místa, kde tyto osoby přebývají. Proto ještě jednou prosím o pomoc všechny spoluobčany. Pokud v místě svého bydliště, nebo pracoviště víte o místě, kde se shlukují osoby, které by v těchto mrazivých dnech potřebovaly naši pomoc, neváhejte a zavolejte nám.

por. Mgr. Tomáš Hulan 22. 1. 2017

vytisknout  e-mailem