Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zabezpečte si svůj bytový dům

KLADENSKO – Rady, jak předejít vloupání. 

Policisté Obvodního oddělení Kladno – město prošetřují krádež vloupáním, ke které došlo v době od 10:00 hodin dne 3. července 2020 do 18:30 hodin dne 6. července 2020 v Kladně v ulici Sportovců.

Neznámý pachatel vnikl nezjištěným způsobem do bytového domu a následně ze sklepní kóje odcizil bourací kladivo, vrtací kladivo, vibrační nástroj a flexu, čímž majitelům způsobil škodu ve výši 11.100,- Kč. Poškozením dveří od sklepní kóje vznikla škoda 200,- Kč.

Případ je prošetřován jako přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody a pachateli hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Aby se podařilo pachatele vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili v okolí výše uvedené nemovitosti v inkriminovanou dobu podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Kladno - město, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 500. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

Rady, jak předejít krádežím ze společných prostor domu:

  • Sklepní kóje, suterénní prostory i balkony mějte řádně zabezpečeny vhodnými dveřmi (nejlépe plné, venkovní, z pevných materiálů) s pevnými zabezpečovacími klikami a kvalitními bezpečnostními zamykacími systémy.
  • Přístupovou cestu k těmto prostorám vždy zamykejte.
  • V místnosti, která slouží jako úschovna kol, zabudujte stojan, nebo jiný systém zajištění, ke kterému se budou kola a další vybavení napevno připevňovat.
  • Máte-li ve skladovacích prostorech okna, je třeba je opatřit mechanickými zábranami, jako jsou mříže, nebo uzamykatelné okenice.
  • Domluvte se se všemi obyvateli domu na řádném uzamykání všech vstupních dveří do domu a nevpouštějte do objektu cizí osoby.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
9. července 2020

vytisknout  e-mailem