Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zabezpečte se, „Evropský den proti vloupání“

BEROUNSKO – Policisté upozornili občany, jak si zabezpečit své obydlí. 

Policistky oddělení tisku a prevence ve spolupráci s policisty obvodního oddělení Beroun se zapojily do celorepublikové preventivní akce „Evropský den proti vloupání“, který se uskutečnil dne 16. června 2021.

Preventivní letáky s radami a doporučeními, které jsou zaměřeny na bezpečné zajištění obydlí občanů a jak si chránit svůj majetek v době své nepřítomnosti ve svých bytech a domech. Policistky tyto letáky s preventivní tématikou distribuovaly občanům prostřednictvím Městské knihovny v Berouně a dále vlastníkům bytů za pomoci Stavebního bytového družstva v Berouně. Dále policisté obvodního oddělení Beroun vyvěsili preventivní letáky s radami na úřední desce a v rámci výkonu služby seznamovali občany s touto preventivní akcí a předáváním informací, jak předejít vloupání v jejich bydlišti a nestát se obětí trestného činu.     

Rady a doporučení

Prevence proti vloupání se rozhodně vyplatí, je proto důležité o zabezpečení obydlí přemýšlet ideálně již při jeho výstavbě. Pokud to již není možné, doporučujeme s odborníky konzultovat vhodný systém bezpečnostních prvků pro Váš byt či dům. Kombinovat lze mechanické zabezpečení (bezpečnostní dveře, zámky, bezpečnostní folie apod.) s prvky elektronického zabezpečení s oznamováním například na mobilní telefon (alarmy, kamery atd.).  Pokud zvažujete nákup bezpečnostních prvků bez odborné pomoci, rozhodně vždy volte certifikované výrobky.

Při odchodech či odjezdech z domova mějte stále na paměti pár základních pravidel.

  • Neupozorňujte nikdy na svou nepřítomnost na sociálních sítích a nechlubte se ve svém okolí odjezdem z domova.
  • Chraňte své cennosti (trezory, možnost úschovy …) a pocit osobního bezpečí. Nenechte si vloupáním pachatele narušit integritu vašeho domova a soukromí.
  • Nastavte si kontrolu nad svým domovem se sousedy, kteří vám na něj dohlídnou, pravidelně vybírají poštovní schránku a zalévají květiny.
  • Zabezpečení a dohled velmi pomáhají. Ale nejdůležitější jsou opatření, která vás nic nestojí - nezapomínejte uzamknout všechny vstupy, zavírejte okna, klíče nenechávejte volně dostupné. Nevěřili byste, kolik lidí takto zlodějům i v dnešní době stále ještě svou nedbalostí napomáhá.
  • Pokud po návratu domů zjistíte, že se k Vám někdo vloupal, nikdy nevstupujte sami dovnitř. Pachatel může být ještě na místě a Vy můžete znehodnotit případné stopy. Neprodleně proto volejte linku tísňového volání 158.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
17. června 2021

Odkazy do noveho okna

Zabezpečte se, "Evropský den proti vloupání"

Zabezpečte se, "Evropský den proti vloup... 

Detailní náhled

Zabezpečte se, "Evropský den proti vloupání"

Zabezpečte se, "Evropský den proti vloup... 

Detailní náhled

Zabezpečte se, "Evropský den proti vloupání"

Zabezpečte se, "Evropský den proti vloup... 

Detailní náhled

Zabezpečte se, "Evropský den proti vloupání"

Zabezpečte se, "Evropský den proti vloup... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem