Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zabarikádovaný muž v domě

Část Slivence obsadila večer zásahová jednotka v doprovodu vyjednavačů. 

Kolem 20. hodiny včerejšího dne byla policie požádána záchranáři o asistenci při výjezdu k psychicky narušené osobě, která ohrožuje a napadá své sousedy.

Muž se však při prvotním kontaktu s policejní hlídkou uzavřel ve svém domě a odmítal vyjít ven. Policisté dalším šetřením zjistili, že dotyčný pravděpodobně trpí blíže nespecifikovanou psychickou poruchou, která si v minulosti již vyžádala jeho hospitalizaci na psychiatrii. Další získané poznatky, zejména o možném skladování nebezpečných chemikálií a opakované manipulaci s nimi a rovněž s otevřeným ohněm, vzbudili v policistech důvodnou obavu o život a zdraví osob v bezprostředním okolí. Vzhledem k tomu došlo z bezpečnostních důvodů k nasazení dalších policejních hlídek, uzavření nejbližší lokality a evakuace ohrožených osob, a povolání dalších specialistů. Na místo tak zamířili policejní vyjednavači, hasiči, speciálně vycvičený pes pyrotechnické služby, plynaři a v neposlední řadě i policisté pražské zásahové jednotky. A právě zásahová jednotka přišla vzápětí po neúspěšném vyjednávání na řadu. Po násilném vstupu do domu policisté ze „zásahovky“ s využitím donucovacích prostředků 39letého muže zpacifikovali a s drobným zraněním předali záchranářům k ošetření a následnému převozu na psychiatrii v policejním doprovodu.

Při samotné prohlídce domu a nejbližšího okolí nebyly žádné nebezpečné chemikálie nebo třaskaviny nalezeny. Případ si tak na místě převzali kriminalisté, kteří na základě zjištěných skutečností zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování. K obnovení nočního klidu došlo až kolem půlnoci.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová - 10. srpna 2018

vytisknout  e-mailem