Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za volantem neměl co dělat

TEPLICKO - Zákaz řízení nerespektuje; Další újezdy od nehod... 

Zákaz řízení nerespektuje

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 40letý muž, kterého v Bílině zastavila policejní hlídka. Při lustraci policisté zjistili, že si sedl za volant, i když má teplickým soudem uloženy dva zákazy činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Pokud případ skončí u soudu, hrozí muži až dva roky za mřížemi.

Další újezdy od nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravními nehodami, od kterých jejich viníci ujeli. K první nehodě došlo 12. února 2021 v 16:19 hodin v Teplicích, ul. Stanová u č. p. 247. Neznámý řidič, který jel ve směru do Trnovan, vyjel z dosud nezjištěných příčin mimo komunikaci, kde poškodil elektrický rozvaděč a plechové opláštění zábradlí. Podle dosud zjištěných poznatků způsobil nehodu řidič vozidla Škoda Superb II černé barvy, rok výroby 2008 - 2015, který se vyhýbal vozidlu ford Mondeo stříbrné barvy, rok výroby 2000 – 2007.  Vozidlo Škoda řídil muž ve věku asi 20 až 35 let a vozidlo Ford řídil muž ve věku asi 35 - 55 let.

     K další dopravní nehodě mělo dojít v době od 13:30 do 13:45 hodin dne 15. února 2021 v Teplicích - Proseticích, ul. Prosetická před domem s č. p. 235. Neznámý řidič měl poškodit levou přední stranu zaparkovaného vozidla Volkswagen Transporter, které stálo v parkovacím pruhu při pravé straně vozovky ve směru jízdy k ul. Plynárenská. Podle poznatku majitele vozidla a zbylých oděrků laku na poškozeném vozidle není vyloučeno, že by se mohlo jednat o trolejbus ve žluto modrém provedení.

      Od nehody měl ujet i řidič, který v době mezi desátou hodinou a polednem dne 19. února 2021 v Teplicích, ul. Vrchlického u č. p. 701 poškodil vjezdovou bránu.

     Další nehoda se měla stát 25. února 2021 v 9:55 hod. v Duchcově, ul. Havířská u č. p. 56/135.  Neznámý řidič měl narazit do dopravní značky a poté z místa odjet, aniž by splnil zákonem stanovené povinnosti při účasti na dopravní nehodě. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Vloupání do domu

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do rodinného domu. Zloděj podezřelý z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody si odnesl fotoaparát a televizor, celková škoda byla vyčíslena na téměř deset tisíc korun. Za vloupání do nemovitosti hrozí pachateli v případě dopadení až osmiletý trest odnětí svobody.

Odcizené kabely

     Škodu přes šestnáct tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který se v Duchcově vloupal do rozestavěného domu. Odcizil různé instalační kabely na elektřinu, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro zločin krádeže a po pachateli pátrají.

1. března 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem