Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za volantem bez řidičského oprávnění a s alkoholem

BEROUNSKO – Při jízdě najel na chodník, narazil do osvětlení a poté do vozidla. 

Dne 9. října 2020 bylo sedmadvacetiletému muži z okresu Beroun sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Jen několik minut před devatenáctou hodinou dne 7. října 2020 usedl podezřelý muž za volant osobního vozidla značky Škoda Fabia a projížděl v Berouně ulicemi Plzeňská a Konečná po pozemní komunikaci k parkovišti nedaleko jednoho z místních obchodních domů. V těchto místech najel s tímto osobním vozidlem na vyvýšený chodník a poté přední částí vozidla narazil do lampy veřejného osvětlení, kterou poškodil. Po tomto nárazu se následně vrátil zpět na silnici a pokračoval do prostoru parkovacích státní parkoviště u obchodního domu, kde se střetl se zaparkovaným vozidlem tovární značky Citroen, které taktéž poškodil. Z místa této dopravní nehody odjel a pokračoval v jízdě Plzeňskou ulicí ve směru na obec Králův Dvůr. Neukázněný řidič s vozidlem zastavil až v Havlíčkově ulici v obci Králův Dvůr, kde byl vypátrán i policejní hlídkou obvodního oddělení Beroun.

Policisté podezřelé řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a k dechové zkoušce. Při provádění kontroly řidič nepředložil žádné doklady předepsané pro provoz a řízení motorového vozidla. Následným provedením lustrace v evidenci řidičů bylo zjištěno, že sedmadvacetiletý muž není držitelem žádného řidičského oprávnění. Při dechové zkoušce byl výsledek pozitivní a naměřená hodnota byla ve výši 3.0 promile alkoholu v dechu. Dále se podezřelý řidič podrobil v berounské nemocnici k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob a vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na částku necelých 70 000,-Kč.

Za tento skutek hrozí podezřelému řidiči maximální trest odnětí svobody ve výši až 3 roky.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
14.října 2020


 

vytisknout  e-mailem