Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Za volant usedli i přes uložený zákaz

KARLOVARSKÝ KRAJ – Nyní jim hrozí až dvouleté vězení. 

Druhý únorový den tohoto roku v Aši v odpoledních hodinách zastavili a následně kontrolovali policisté z místního obvodního oddělení čtyřiadvacetiletou řidičku automobilu Audi. Následnou lustrací bylo zjištěno, že žena usedla za volant i přes skutečnost, že jí byl Městským úřadem v Chebu uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do června tohoto roku.

Se zákazem řízení si zřejmě nedělal starosti ani třicetiletý muž. Toho  koncem února před devátou hodinou ranní zastavili policisté z Habartova ve vozidle tovární značky Volkswagen v Bukovanech. Při silniční kontrole policisté zjistili, že řídil i přes zákaz řízení všech motorových vozidel, který mu byl uložen trestním příkazem Okresního soudu ve Zlíně do června roku 2023.

Stejně si měl počínat začátkem března v ranních hodinách také devětačtyřicetiletý řidič automobilu Škoda, kterého zastavili v Jáchymově místní policisté. I on usedl za volant se zákazem řízení, který mu byl na základě rozhodnutí Městského úřadu Louny vysloven do dubna tohoto roku.

Policisté trojici sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
nprap. Eva Valtová
4. 3. 2021

vytisknout  e-mailem