Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za včerejší den 31 nehod

KRAJ - Naštěstí to odnesly ve většině případů jen plechy. 

1/331/33V Královéhradeckém kraji dopravní policisté za včerejší den řešili 31 dopravních nehod, při kterých se naštěstí jen lehce zranilo pět osob. Nejčastější příčinou bylo nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky. V celém kraji byl na komunikacích sníh nebo byly mokré, na což řidiči pravděpodobně nebyli připraveni. Auta skončila v příkopech, polích, na střeše, jedno i v kolejišti, nebo narazila do sloupů, stromů, svodidel či domů. Ke dvěma nehodám došlo i na dálnici D11. Řidiči se také nevyhnuli střetům se zvěří.

Nejzávažnější nehoda se stala na Hradecku krátce před 8. hodinou ranní na silnici 1/33 u odbočky na Předměřice nad Labem. Třicetiletý řidič nákladního vozidla značky Volvo s návěsem jedoucí ve směru Jaroměř - Hradec Králové patrně při brždění za před ním zpomalujícím vozidlem dostal smyk, přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním autem značky DAF. Rychlá záchranná služba převezla řidiče volva do nemocnice, kde mu byla odebrána krev na rozbor a odkud byl propuštěn po vyšetření domů. Nikdo jiný zraněn nebyl. U 25letého řidiče dafu policisté dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu. Na volvu odhadli škodu na 70 tisíc a na dafu 130 tisíc korun plus 10 tisíc na převáženém nákladu. Komunikace byla zcela uzavřena, po cca 1,5 hodině mohl být provoz řízen kyvadlově a až krátce po 13. hodině byl provoz zcela obnoven.
Přesná příčina nehody je předmětem dalšího šetření hradeckých policistů.

BrnáBrnáPřestože od 1. listopadu mají mít řidiči na svých vozidlech zimní pneumatiky, jedna 21letá řidička toto nařízení nerespektovala a na silnici vyjela s letními pneumatikami. V obci Brná na Rychnovsku dostala při projíždění táhlé levotočivé zatáčky smyk, přejela vpravo mimo komunikaci, kde zadní částí auta lehce narazila do železničních závor a poté se převrátila na střechu do kolejiště. Z nehody vyvázla bez zranění a dechová zkouška u ní vyloučila požití alkoholu. Škoda na vozidle byla odhadnuta na15 tisíc a na závoře 500 korun.
Vlaková doprava musela být zastavena. Jelikož nedošlo k poškození tratě, mohly být vlaky po odstranění havarovaného auta opět po cca 1 hodině puštěny.
Přestupek byl na místě vyřešen uložením pokuty ve výši 1100 korun.

por. Iva Kormošová
4.12.2020, 11.15


 

vytisknout  e-mailem