Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za úmyslné zapálení kontejneru skončil v cele

KLADENSKO – Policisté podezřelého vypátrali uschovaného v křovinatém porostu. 

Policisté Obvodního oddělení Kladno venkov vyjížděli k případu poškozeného kontejneru, který byl oznámen telefonicky v podvečer před devatenáctou hodinou dne 20. února 2018.

Úmyslného založení požáru tohoto plastového kontejneru na tříděný odpad o objemu  1 100 litrů se údajně dopustil pětatřicetiletý muž z Kladenska s dalšími dvěma pachateli neznámé totožnosti. Do kontejneru byla umístěna kartonová deska, kterou následně zapálena a tím došlo k vzplanutí a poškození kontejneru. Po spáchání tohoto protiprávního jednání v obci Pchery Humny, v ulici Na Petříně se dali na útěk ve směru k části obce Pchery Theodor. V místech u silnice  došlo opět k úmyslnému zapálení, ale tentokrát se jednalo o travnatý porost. Po tomto činu pokračovali dále  v útěku k obci Pchery Theodor.

Na místo oznámení vyjela policejní hlídka, která podezřelého pachatele vypátrala v křovinatém porostu, kde se skrýval a poté byl před dvacátou hodinou zadržen. Policisté vyzvali podezřelého muže k dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem a naměřený hodnota byla ve výši 1,7 promile alkoholu v dechu. Po provedení prvotního šetření byl výtržník umístěn do policejní cely. Svým protiprávním jednáním způsobil společnosti škodu ve výši 7 000,-Kč.

Policisté nyní tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu poškození cizí věci, za který mu hrozí maximální trest svobody ve výši 1 roku. Policisté dále pátrají po dvou dosud neznámých osobách, které se v době poškození  nacházely taktéž u  tohoto kontejneru.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

22. února 2018

vytisknout  e-mailem