Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Za soka si vybral policistu

Svou nenávist vůči policistům zhmotnil útokem na jednoho ze strážců zákona. Teď mu za to hrozí až dva roky vězení. 

V úterý kolem poledního předvedli péjáci na policejní služebnu na Smíchově pětačtyřicetiletého muže. Tomu z nějakého důvodu „nehrály“ jeho osobní doklady, a proto bylo na místě ověřit jeho totožnost v policejní databázi. Po provedení tohoto úkonu, tedy ověření totožnosti, byl muž ze služebny propuštěn.

Nicméně se pětačtyřicetiletého muže tento policejní úkon zjevně dotkl a potřeboval si na někom takzvaně schladit žáhu. Jako velice trefný cíl mu přišel policista, kterého chvíli před tím potkal na služebně, a který následně vyrazil do nedalekého rychlého občerstvení pro oběd.

Tohoto policistu následoval a celou cestu ho velice nevybíravě urážel. Policista ale chtěl předejít jakémukoli konfliktu a na invektivy hrubiána nereagoval. To zřejmě muže „vytočilo“ natolik, že si na policistu před provozovnou v Lidické ulici počkal a následně ho fyzicky napadl.

Násilník nejprve do policisty, bez jakéhokoli předchozího varování strčil ve snaze ho zřejmě „skolit“ na zem. Tomuto ataku se policista ubránil stejně, jako se ubránil i mužově následné snaze ho udeřit pěstí do obličeje. Policista za pomoci donucovacích prostředků pak útočníka zpacifikoval a předvedl ho zpět na smíchovskou služebnu.

I s ohledem na to, že celý incident zachytily bezpečnostní kamery, je v tuto chvíli pětačtyřicetiletý muž podezřelý z trestného činu výtržnictví. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Mgr. Tomáš Hulan 29. 9. 2017

vytisknout  e-mailem