Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za seniory na Královédvorsko

Policisté vyjeli na Velký Vřešťov 

Stoupající tendenci má v celé republce protiprávní činnost podvodníků, kteří si vzali do svého hledáčku důvěřivé seniory. Vymýšlí si rozmanité příběhy a legendy, jen aby se mohli vnutit do jejich bytů či domů. Následky bývají dosti smutné, někdy je připraví třeba i o celoživotní úspory nebo jim odcizí i jejich majetek. 

A právě kvůli této problematice přijela na pozvání paní starostky policejní preventistka společně s kolegou z policejní služebny ve Dvoře Králové nad Labem ve středu 5. září 2011 v odpoledních hodinách za našimi občany. Beseda proběhla na Obecním úřadě ve Velkém Vřešťově za účasti necelé dvacítky žen a jediného muže.

Cílem přednášky bylo podání a předání co nejvíce informací nejstarším občanům této vesničky, aby oni sami věděli, jak se zachovat v případech, kdy jsou okradeni nebo podvedeni. Policistka se zejména zaměřila na podomní prodejce, kteří nabízejí deky, hrnce, nádobí a v poslední době i broušení nožů. Varovala před uzavíráním podvodných smluv, i následného jednání ze strany vychytralých podvodníků.  Zaznělo i varování před kapesními krádežemi v obchodech, zejména krádeže kabelek či peněženek, které si běžně nakupující odkládají do nákupních košíků. Občané pak přicházejí o peníze, doklady a platební karty, kdy pachatelé využijí napsaného PIN kódu a samozřejmě se pak z bankomatů snaží o výběry peněz.

V průběhu přednášky pohovořil policista s územní odpovědností o nápadu trestné činnosti v této lokalitě, která je i významnou chatovou oblastí. Seniory žádal, aby se v případě jakéhokoliv zjištění protiprávního jednání nebo podezřelé osoby nestyděli a nebáli zatelefonovat na policejní služebnu nebo tísňovou linku 158 a věc ohlásili.

Během besedy mělli posluchači k dispozici preventivní materiály, kde si mohou najít důležité preventivní rady a informace. Na závěr paní starostka policistům poděkovala za uskutečněnou besedu s přáním další spolupráce.

nprap. Věra Krejčová
6. 10. 2011

 

 


 

Odkazy do noveho okna

Velký Vřešťov 5.10.

Velký Vřešťov 5.10. 

Detailní náhled

Velký Vřešťov 5.10.

Velký Vřešťov 5.10. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem