Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Za poškození památníku až dva roky

Kriminalistům prvního policejního obvodu se podařilo vypátrat výtržníky, kteří poškodili památník Obětem komunismu. 

K události došlo v noci na šestého června. Tehdy dva „rozverní“ mladíci poškodili zmiňovaný památník, na kterém způsobili škodu za několik desítek tisíc korun. Podrobnější informace najdete zde.

Případ si následně převzali od místně příslušných policistů do své kompetence kriminalisté třetího oddělení prvního policejního obvodu. Ty čekala poměrně složitá, možná až mravenčí práce.

Detektivové totiž museli vyhodnotit hodiny záběrů ze všech bezpečnostních kamer v okolí události a zjistit, kudy mladíci přišli a posléze odešli. A to se jim podařilo do posledního.

Díky této složité a zdlouhavé práci se jim nakonec podařilo mladíky nejen ztotožnit, ale také následně obvinit.

Ve výsledku policejní komisař zahájil úkony trestního řízení pro trestné činy výtržnictví a poškození cizí věci proti dvěma maldíkům ve věku devatenáct a dvacet let. Těm v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Nutno ale zmínit, že oba obvinění svého jednání litovali a okamžitě avizovali, že jsou připraveni uhradit Městské části Praha 1, jakožto poškozenému subjektu, veškerou vzniklou škodu. Zároveň také uvedli, že se z jejich strany v žádném případě nejednalo o jakkoliv cílený útok. Prostě je při cestě z restaurace napadl tento druh „zábavy“.

por. Mgr. Tomáš Hulan 28. 6. 2016

vytisknout  e-mailem