Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za pět dní dopaden

DĚČÍN - Za pět dní dopaden; Do třetice všeho zlého; Dluží na syna; Vloupání do skladu 

Elektromotory v hodnotě tří tisíc korun zmizely minulou středu z garáže přilehlé k jednomu domu ve Varnsdorfu. Škoda na poničených plechových vratech, které pachateli stály v cestě ke kořisti, pak čítá další čtyři. Po pěti dnech se místním policistům podařilo případ objasnit a včera ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody třiatřicetiletému muži, který by měl mít uvedenou akci na svědomí. Hrozí mu za to až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Do třetice všeho zlého
 
Zhruba od prosince loňského roku do druhé třetiny ledna provedli tři výtečníci v obci na Děčínsku vloupání do třech objektů. Dvakrát jim padla za oběť rekreační chata a jednou stodola. Zde odcizili gramofon, set-top box, DVD přehrávač, dalekohled, elektrické ruční nářadí, motorovou pilu a další věci. Došlo samozřejmě i na nějaká poškození. Celková škoda byla vyčíslena na více než čtyřicet tisíc korun. Spravedlivá odměna je neminula. Včera si z úst kriminalistů vyslechli obvinění z krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Za to jim soud může zamezit pobyt na svobodě až na tři roky.
 
 
Dluží na syna
 
Sedm tisíc korun výživného za sedm měsíců nezaplatil dvaadvacetiletý mladý muž z Děčína na svého syna. Policisté proti němu zahájili trestní stíhání pro přečin zanedbání povinné výživy, za což může neplatící otec skončit ve vězení až na jeden rok.
 
 
Vloupání do skladu
 
Stovky železných pokladnic a svěrkových kompletů odcizil neznámý lapka z objektu v okolí Velkého Šenova sloužícího jako sklad. Přičteme-li věci, které pachatel během své akce poškodil, dostaneme se na celkovou částku zhruba čtyřiadvacet tisíc korun. Na případu pracují místní policisté.
 
 
 
 
1.2.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem