Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za opakované krádeže byly dopadeny

KLADENSKO – Prvosledová hlídka na základě místní znalosti vypátrala podezřelé pachatelky. 

Na základě oznámení byla vyslána prvosledová hlídka do obchodního domu v ulici Pera Bezruče v Kladně, kde v prodejně drogerie došlo pracovníkem ostrahy k dopadení dvou podezřelých pachatelek. Dívky se pokusily odcizit drogistické zboží, jehož hodnota byla předběžně vyčíslena na částku 4 000,-Kč. Dále bylo na kamerovém systému zjištěno, že obě pachatelky se dopustily krádeže i v předešlém dni ve stejné prodejně. Na výzvu jedna z dívek předložila doklad totožnosti a poté z místa obě odešly, ačkoliv věděly, že na místo byla přivolána policejní hlídka.

Po příjezdu policejní hlídky do obchodního domu ostraha uvedla popis k pachatelkám a byly shlédnuty fotografie podezřelých. Vzhledem k osobní znalosti policistů bylo zjištěno, že by se obě dívky mohly zdržovat v okolí ulice Štítného v Kladně. Policisté se ihned vydali pátrat po těchto dvou podezřelých pachatelkách v okolí obchodního domu a místa pravděpodobného pobytu. Během jen několika minut se na základě profesionálního jednání podařilo policistům dívky vypátrat právě v ulici Štítného, kde při projíždění touto ulicí spatřili podezřelé. Policejní hlídka je  vyzvala k prokázání totožnosti, čímž bylo zjištěno, že jednou z podezřelých je jednadvacetiletá žena a druhou je nezletilá třináctiletá dívka.

K danému skutku se obě pachatelky doznaly a dále uvedly, že se této trestného činnosti formou krádeže dopouštěly v prodejně s drogistickým zbožím opakovaně, neboť nebyly dříve nikdy přistiženy. Obě podezřelé byly převezeny na policejní služebnu k provedení prvotních úkonů.

Policisté nyní případ prošetřují jako podezření z přestupku proti majetku a případ byl předán správnímu orgánu Magistrátu města Kladna. Dále policisté vzhledem k tomu, že jednou z podezřelých byla nezletilá dívka informovali o dané věci orgán sociálně právní ochrany  dítěte při Magistrátu města Kladna.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

25. července 2017

vytisknout  e-mailem