Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Za odebrané zboží nezaplatil

Muž nezaplatil za odebraný stavební materiál. 

Čtyřicetiletý muž z Oder si ve čtyřech dnech v měsíci květnu minulého roku zakoupil u jedné firmy sídlící na Fulnecku stavební materiál v celkové hodnotě přes 160 tisíc korun. Na tuto částku mu byla prodejcem na počátku června minulého roku vystavena faktura. Tato faktura byla se splatností do 16. června 2008, kterou i přes opakované výzvy k zaplacení podezřelý neuhradil. Podezřelý v polovině dubna letošního roku uznal svůj závazek vůči firmě a zavázal se jej splatit v pěti po sobě jdoucích splátkách. První splátku měl podezřelý zaplatit k prvnímu květnu, ovšem dosud nezaplatil žádnou splátku. Ve věci je dáno podezření, že podezřelý již v době, kdy zboží objednával a také v době, kdy svůj dluh uznal, věděl, že tento svůj dluh nezaplatí. Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu podvod.


Stalo se …


Pachatel z garáže odcizil motocykl BMW

Neznámý pachatel vnikl v noci na 8. září do garáže ve Frenštátě pod Radhoštěm, v části Školská čtvrť. V garáži se vloupal do zaparkovaného motorového vozidla Škoda Octavia, ze kterého odcizil autorádio s CD přehrávačem Škoda Auto Stream. Pachatel rovněž poškodil spínací skříňku, systém elektrického stahování oken a zároveň nezjištěným předmětem poškrábal lak přední kapoty. Dále odcizil snowboard Gravity v hodnotě pět tisíc korun a ochrannou přilbu Maxx. Z garáže odcizil zaparkovaný motocykl BMW 650 GS Dakar, který dosud neoprávněně užívá. Celková škoda, kterou pachatel způsobil odcizením a poškozením, přesáhla částku 140 tisíc korun. Policisté po pachateli trestných činů krádeže, neoprávněné užívání cizí věci a poškozování cizí věci usilovně pátrají. Rovněž bylo vyhlášeno pátrání po odcizeném motocyklu v hodnotě 88 tisíc korun.

 
Krádež kabelů u železniční trati

Škodu odcizením přes 100 tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který v noci na 8. září odcizil tři nezapojené kabely, které byly volně položené v nezasypaném výkopu podél železniční tratě v Příboře. Pachatel se postupně zmocnil kabelů v celkové délce přes 420 metrů, které byly uloženy podél kolejové železniční tratě v úseku od Motelu Zafír na ulici Ostravská v Příboře a dále směrem na obec Skotnice. Příborští policisté případ šetří pro trestný čin krádeže.

vytisknout  e-mailem