Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za nehodami stála nepozornost, zvěř, ale i námraza

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Nepodceňujte počasí a věnujte se řízení! 

Policisté řešili v uplynulém týdnu mimo jiné i třicet pět dopravních nehod. Za těmi stála nepozornost, zvěř, ale i námraza. Ta potrápila mnoho řidičů. Deset z nich svoji jízdu na zledovatělé silnici nezvládlo a bourali. Policisté apelují na všechny řidiče, aby nepodceňovali počasí, dbali zvýšené opatrnosti a při jízdě se věnovali řízení!

V sobotu odpoledne 3. prosince havarovala mezi Nezdenicemi a Šumicemi řidička Felicie. Při průjezdu levotočivou zatáčkou dostala smyk a vyjela mimo silnici, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Žena utrpěla naštěstí jen lehké zranění.

V neděli odpoledne boural devětadvacetiletý řidič BMW. Po najetí na krajnici následoval smyk a poté náraz do svodidel. Újmu utrpěla svodidla a vůz, který zůstal nepojízdný, neboť mu upadlo přední kolo.

V pondělí nezvládli řízení na namrzlé vozovce tři řidiči. U Kunovic řidič Octavie, který narazil nejprve do svodidel a poté do vozidla značky Kia. Poté v buchlovských kopcích došlo k tragické dopravní nehodě, při které vyhasl život osmatřicetiletého řidiče.  Večer mezi Bojkovicemi a Rudimovem v zatáčce havaroval řidič kamionu a to přímo do příkopu.

Včera svoji roli sehrála námraza hned v pěti případech. Havárii se v Polešovicích nevyhnula řidička Fabie. Dále u Bánova řidič Fordu a v Ořechově řidič Peugeotu. Poté si ještě výjezd dopravních policistů vyžádala nehoda přímo v Podolí a druhá mezi Podolím a Veletinami.

Na nepozornost ve středu odpoledne doplatila řidička Fordu, která mezi Kunovicemi a Ostrožskou Novou Vsí nabourala do u krajnice odstavené a řádně osvětlené Felicie. Chvilka nepozornosti tak způsobila škodu za třicet pět tisíc korun.

Srážce s bažantem se nevyhnul jednadvacetiletý řidič Peugeotu, který v úterý odpoledne projížděl úsekem mezi Medlovicemi a Stříbrnicemi. Bažant vyletěl náhle přímo před vůz a narazil do čelního skla, čímž došlo k jeho prasknutí. O nehodě byl informován příslušný myslivecký hospodář.

V podnapilém stavu usedl za volant Fordu nezodpovědný pětadvacetiletý muž. V sobotu ráno krátce po druhé hodině ho zastavila policejní hlídka přímo v Uherském Ostrohu. Mladý řidič nadýchal 1,54 promile alkoholu. Nyní mu hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 2. 12. – 8. 12. 2016

 

Počet zjištěných přestupků

2. 12. – 8. 12. 2016

25. 11. – 1. 12. 2016

Řidič pod vlivem alkoholu

5

5

Řidič pod vlivem drog

1

4

Překročení maximální rychlosti

3

10

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

1

7

Nepoužití bezpečnostních pásů

4

1

Telefonování za jízdy

4

2

Špatný technický stav vozidla

9

8

Neoprávněné zastavení a stání

2

17

Chodci

0

3

Cyklisté

5

14

9. prosince 2016, por. Bc. Milena Šabatová                             

vytisknout  e-mailem