Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za nehodami stála nepozornost a alkohol

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Vypil půl litru vodky a usedl za volant. 

Dopravní policisté včera ráno 16. března vyjížděli za Uherský Brod, kde došlo ke střetu vozidel a to díky nepozornosti. Dvacetiletý řidič octavie, který jel od Uherského Brodu, odbočil doleva k místním strojírnám a přitom nedal přednost felicii jedoucí v protisměru od obce Nivnice.  Po střetu začala felicie hořet. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Oba řidiči utrpěli zranění, se kterými byli převezeni do Uherskohradišťské nemocnice. Škoda na vozidlech je předběžně odhadnuta na devadesát tisíc korun. Po dobu šetření dopravní nehody byl provoz na silnici řízen kyvadlově.

Krátce před druhou hodinou odpoledne v Záhorovicích bourala devětadvacetiletá řidička peugeotu. Nepozorná žena při vyjíždění z parkoviště chtěla odbočit na most přes řeku Olšavu a vlivem vysoké rychlosti vyjela mimo silnici a skončila naštěstí v suché části koryta řeky. V tu dobu s ženou ve voze cestoval malý chlapec, který byl po nehodě převezen do nemocnice k vyšetření. V tomto případě vznikla jedenáctitisícová škoda.

S technicky nezpůsobilým vozem a ještě k tomu pod vlivem alkoholu večer projížděl Míkovicemi řidič suzuki. Před tím zřejmě pravou částí vozu někde naboural a pokračoval dál v jízdě. Navíc pravé zadní kolo, které bylo zcela bez pneumatiky, poškodilo komunikaci a to v délce 500 metrů. Přivolaní policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 2,31 promile alkoholu. Ten přiznal, že před jízdou vypil půl litru vodky. Škoda na vozidle a komunikaci je předběžně odhadnuta na sto šedesát tisíc korun. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní mu hrozí až tříleté vězení včetně zákazu řízení až na deset let. Tato událost je nadále v šetření.

17. března 2017, Milena Šabatová           

Odkazy do noveho okna

dopravní nehody

dopravní nehody 

Detailní náhled

dopravní nehody

dopravní nehody 

Detailní náhled

dopravní nehody

dopravní nehody 

Detailní náhled

dopravní nehody

dopravní nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem