Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za nákupy přijel z Kladna

LITOMĚŘICKO – Platit se mu nechtělo; Nadýchal přes tři promile. 

Jedenapadesátiletý muž z Kladenska přicestoval za nákupy do litoměřického nákupního centra. Zboží z regálu však neměl ukládat do nákupního vozíku. Různé druhy masa, sýr, nářadí a sladkosti měl naskládat rovnou do svého batohu a také pod bundu, kterou měl na sobě. Poté měl projít prostorem pokladen bez placení. Se zbožím za bezmála 2 tisíce korun byl následně zadržen. Policisté zjistili, že dotyčný si měl přisvojit zboží s vědomím, že byl za takový trestný čin v posledních třech letech odsouzen a potrestán. Podezření pro trestný čin krádeže si převzal, a protože to nebylo poprvé, může v případě soudem uznané viny očekávat až tříletý trest odnětí svobody.

Nadýchal přes tři promile…

Při řízení vozidla značky Ford byl v centru Roudnice nad Labem kontrolován šestapadesátiletý Roudničan. Jeho chování vykazovalo známky silné opilosti, což potvrdila i pozitivní dechová zkouška na alkohol. Nadýchal 3,22 a následně 3,37 promile. S výsledkem dechové zkoušky souhlasil. Další jízda mu byla zakázána a poté již dobrovolně následoval policisty na služebnu, kde mu po vystřízlivění bylo sděleno podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.
Jelikož vykonával ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, činnost, při které mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku, může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

alkoholalkohol

25. ledna 2023
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem