Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Za marihuanu vysoké tresty

Poměrně často se policisté setkávají s případy, kdy se studenti středních a někdy i základních škol oddávají společnému kouření marihuany.Za tyto nevinně vypadající radovánky hrozí školákům a studentům vysoké tresty.  

            Na první pohled vše vypadá docela neškodně. Někdo přinese cigaretu s marihuanou do školy a pozve pár svých spolužáků k jejímu ochutnání. Ve skutečnosti to však tak nevinná zábava není. Marihuana jako látka ovlivňující lidskou psychiku není neškodná. Své by o tom mohli vyprávět mnozí pacienti psychiatrických léčeben, u nichž nevinně vyhlížející "maruška" spustila velmi závažnou schizofrenii. Držení a distribuce marihuany je také poměrně přísně trestně právně postihováno.
             Před časem museli záchranáři v Třinci odvézt v částečném bezvědomí 14letého chlapce omámeného kouřením marihuany na školním výletě. Nedávno šetřili frýdecko-místečtí kriminalisté skupinku dětí, žáků základní školy, která si přivydělávala prodejem marihuany svým vrstevníkům. Naposledy 17letá studentka jedné střední školy ve Frýdku-Místku pozvala o přestávce své spolužačky do sklepa školy, kde společně vykouřily cigaretu marihuany. Na celou událost se přišlo a dívka je nyní obviněna z trestného činu nedovolené výroby a držení drog. Pokud by již byla plnoletá, mohla by být odsouzena až k 10 letům vězení, takto jí jako mladistvé hrozí trest odnětí svobody až na 5 let. Stejný trest hrozí i její kamarádce, která ji cigaretu za 40 korun prodala.

Ivan Žurovec

vytisknout  e-mailem