Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za legalizaci výnosů z trestné činnosti hrozí ženám až 6 let ve vězení

MLADOBOLESLAVSKO - Policisté obvinili jednoho muže a dvě ženy. 

Dvojice žen a jeden muž si v minulém týdnu vyslechli obvinění ze strany mladoboleslavských kriminalistů. Teď mohou skončit ve vězení na několik let.

K celé události došlo již na konci srpna minulého roku v nočních hodinách. Devětatřicetiletý muž oslavoval s přáteli v jedné z restaurací v Mladé Boleslavi, když odcházel domů, ovlivněn alkoholem, byl na ulici okraden neznámým mužem o mobilní telefon.

Obviněnému 36letému muži se prostřednictvím mobilního telefonu podařilo dostat do internetového bankovnictví poškozeného, ze kterého následně v několika platbách odeslal celkem 226 tisíc korun, a to na dva účty. Jeden účet patřil obviněné 29leté ženě a druhý taktéž obviněné 38leté ženě. Obě ženy pak provedly výběry dle instrukcí za domluvenou úplatu.

Mladoboleslavští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti 36letému muži, kterého obvinili ze zločinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a z přečinu krádeže, za což mu hrozí až 8letý trest odnětí svobody. Obě ženy kriminalisté obvinili ze spáchání zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti, za což oběma hrozí až 6letý trest.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
4. května 2023

vytisknout  e-mailem