Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za krádeže může skončit až na 3 roky ve vězení

MLADOBOLESLAVSKO - Ukradeným vozidlem ujížděl policistům. 

Až na 3 roky ve vězení může skončit 58letý muž k Mladoboleslavska, kterého kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování obvinili ze spáchání přečinu krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Právě 58letý muž se měl na konci měsíce září pokusit vloupat do sanitního vozu, které bylo odstaveno u autodílny v Mladé Boleslavi. To se ale nepodařilo, proto se vloupal do autodílny, kde odcizil klíče od osobního vozidla Alfa Romeo a s vozidlem zaparkovaným venku následně odjel. Vozidlo takto užíval necelé dva dny, a to až do doby, než byl hlídkou policistů zadržen.
Policisté jej chtěli zastavit při silniční kontrole, nicméně řidič na výzvy k zastavení nereagoval a začal policistům v České Lípě ujíždět. Na mokrém úseku silnice nezvládl řízení a havaroval do svodidel. Řidič se následně odmítl podrobit zkoušce na přítomnost alkoholu i drog. Policisté jej na místě zadrželi.

S odcizeným vozidlem muž stihnul 2x natankovat v Bakově nad Jizerou a Mimoni. Z benzínové čerpací stanice však odjel v obou případech bez zaplacení. 

Již v minulosti byl obviněný muž odsouzen za krádeže a v současné době má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2028.

Mladoboleslavští kriminalisté zahájili trestní stíhání tohoto 58letého muže, kdy v případě prokázání viny a odsouzení může skončit až na 3 roky ve výkonu trestu odnětí svobody. Obviněný muž byl umístěn do vazební věznice.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
1. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem