Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za distribuci drog skončil ve vazbě

HRADECKO - Muž prodával pervitin i marihuanu. 

Ve středu 21.3.2018 policisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 34letého muže z Nymburska. Kriminalisté mu prokázali, že v Novém Bydžově, Chlumci nad Cidlinou a na Nymbursku v nejméně 117 případech distribuoval drogy. Během 20 měsíců deseti lidem prodal více jak 11g pervitinu a 10g marihuany. Při domovní prohlídce jeho bydliště policisté zajistili věci potřebné k distribuci drog. Našli desítky plastových uzavíracích sáčků, digitální váhu a sáčky se žlutou krystalickou látkou, sušenou zelenou rostlinnou hmotou a bílou krystalickou hmotou. Zda se jedná opravdu o pervitin a marihuanu prokáže až odborné zkoumání.
Muž se k distribuci drog nepřiznal. K zajištěným sáčkům s látkami, které byly ukryty v gauči, v šuplíkách ale i ve videokazetách, uvedl, že se jedná o drogy pro jeho vlastní potřebu. Přiznal se, že marihuanu kouří každý den a pervitin si dá v případě, kdy potřebuje pracovat ne na 100% ale na 1000%. Řekl, že ho mrzí, že v životě drogy poznal a že mu zničily celý život.
Jelikož muž v trestné činnosti pokračoval, ačkoliv byl před necelými třemi lety odsouzen za stejný trestný čin k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na 40 měsíců a z vězení byl podmíněně propuštěn před rokem a půl se zkušební dobou do podzimu 2019, hrozí mu nyní trest odnětí svobody od 2 do 10 let.
Dnešního dne soudce Okresního soudu v Hradci Králové akceptoval podnět státního zástupce a na obviněného muže uvalil vazbu.

por. Iva Kormošová
23.3.2018, 11.00

Odkazy do noveho okna

zajištěné drogy

zajištěné drogy 

Detailní náhled

zajištěné drogy

zajištěné drogy 

Detailní náhled

zajištěné drogy

zajištěné drogy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem