Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za 3 hodiny zkontrolováno téměř 300 řidičů

JIČÍNSKO - Dopravně bezpečnostní akce zaměřená na alkohol a jiné omamné a psychotropní látky. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoOd časných ranních hodin dne 15.4.2024  se v Slavhosticích na Jičínsku uskutečnila dopravně bezpečností akce. Devět dopravních policistů zkontrolovalo na jednom stanovišti během 3 hodin necelých 300 řidičů. Téměř žádné vozidlo „neuniklo“ kontrole.  Policisté odhalili 3 řidiče, kteří řídili svá vozidla pod vlivem alkoholu, dvěma z nich byl na místě zadržen řidičský průkaz a byl nařízen odběr biologického materiálu. U jednoho řidiče prokázal orientační test na drogy pozitivitu na amfetamin/metamfetamin a THC, a proto byl vyzván k odbornému lékařskému vyšetření.

Policisté uložili celkem 10 pokut příkazem na místě v celkové výši 7 tisíc korun, a to převážně za špatný technický stav vozidla, držení mobilního telefonu a nepoužití bezpečnostních pásů. Ostatní prohřešky byly oznámeny příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání.

V podobných dopravně bezpečnostních a preventivních akcích budou dopravní policisté na teritoriu Jičínska i nadále pokračovat. Policisté se zaměřují nejen na alkohol, kontrolu dokladů, ale i na rychlost, povinnou výbavu a technický stav vozidla.

pprap. Bc. Martina Jandová
16.4.2024

vytisknout  e-mailem