Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Z vraždy Martiny V. jsme obvinili "kamaráda"

ZLÍNSKÝ KRAJ: Ukazují na něj výpovědi svědků i biologické stopy. 

Naši kriminalisté zadrželi a obvinili muže, kterého důvodně podezřívají z vraždy devatenáctileté Martiny V. z Hulína. Jednadvacetiletý muž ze Zlína byl její tajný milenec.
K vraždě podle všeho došlo ještě ve čtvrtek 9. června mezi 21:00 hod. a půlnocí. Mladý milenec se zřejmě bál prozrazení jejich vztahu a po potyčce začal svou oběť nejdříve dusit a posléze ji podřezal. Policie s vyšetřováním začala okamžitě poté, co se o tomto hrůzném činu dozvěděla, tedy v pátek 10. června o půl sedmé ráno. To do bytu čerstvé maturantky přišel její přítel, který ji zde našel v tratolišti krve. Při prvním ohledání lékař zcela nevyloučil, že si dívka mohla zranění přivodit úmyslně sama. Nicméně ještě téhož dne proběhla soudní pitva, která potvrdila cizí zavinění. Ukázalo se, že pachatel ženu nejprve dusil, teprve poté ji zabil kuchyňským nožem. Mladá žena vykrvácela. Podle našich kriminalistů jde o jednu z nejbrutálněji provedených vražd ve Zlínském kraji.
Kriminalistům bylo jasné, že pachatelem je někdo z okruhu dívčiných známých. Někdo, koho dobrovolně pustila dovnitř svého bytu ve večerních hodinách. K jednadvacetiletému „kamarádovi“ nás přivedly jednak svědecké výpovědi a jednak biologické stopy, které specialisté z brněnského odboru kriminalistických technik a expertíz prioritně vyhodnotili.
Podíl na dívčině smrti obviněný muž popírá, nicméně připouští, že mezi nimi minulý čtvrtek vzniknul konflikt a že byl u toho, když Martina zemřela. Postupně svou výpověď přitom několikrát měnil. Při jednom z prvních výslechů tvrdil, že byl celou noc se svou přítelkyní ve Zlíně. Policisté muže zadrželi ve Zlíně v úterý 14. června o půl páté ráno a ještě tentýž den v pozdních večerních hodinách ho obvinili a podali návrh na vazbu. Za vraždu provedenou s rozmyslem a navíc zvlášť surovým způsobem, který naši kriminalisté srovnávají doslova s popravou, pachateli hrozí 15 až 20 let vězení nebo až výjimečný trest. Momentálně je v podmínce za předchozí trestné činy násilného charakteru, například výtržnictví a vydírání.
Případ se podařilo objasnit za 94 hodin, přičemž naši kriminalisté vyslechli asi šest desítek svědků. Na objasňování tohoto brutálního trestného činu pracovala asi dvacítka lidí, jednak z krajského odboru obecné kriminality a jednak z územního odboru v Kroměříži.  
V tomto roce jde ve Zlínském kraji o první dokonanou vraždu. Za loňský rok jsme jich vyšetřovali pět, ve všech případech se podařilo najít pachatele.

 

15. června 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

Nůž, kterým pachatel vraždilNůž, kterým pachatel vraždil

vytisknout  e-mailem