Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z trezoru odcizil téměř 300 tisíc

NOVOJIČÍNSKO - události 

Příborští policisté zahájili během víkendu úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

Dosud neznámý pachatel ze soboty na neděli vnikl do jednoho z místních řeznictví. Zde si pomocí nalezeného klíče odemkl trezor a odcizil z něj finanční hotovost ve výši téměř 300 tisíc korun. Policisté po pachateli tohoto trestného činu intenzivně pátrají a v případě dopadení mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.   


Odcizil elektroniku a vydal se na projížďku

Dosud neznámý pachatel se v uplynulých dnech dopustil v Kopřivnici trestného činu krádeže a trestného činu neoprávněné užívání cizí věci.

Nejprve se vloupal do garáže, která v současné době slouží jako autodílna. Zde odcizil elektroniku v celkové hodnotě téměř 14 tisíc korun. Kromě elektroniky se mu však podařilo najít také klíče od vozidla BMW, které bylo před touto autodílnou zaparkované. Ještě před tím, než se pachatel s tímto vozidlem vydal na projížďku, vnikl do dalších tří poblíž stojících automobilů, které prohledal, nic z nich však neodcizil. Vozidlo BMW pak po projížďce nechal odstavené na parkovišti na ulici Francouzská v Kopřivnici. V případě dopadení mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.


Alkohol za volantem

Šestatřicetiletá žena v nedělních odpoledních hodinách usedla za volant pod vlivem alkoholu.

Během své jízdy ve vozidle Citroen Saxo v jedné z obcí na Novojičínsku nejprve nerespektovala dopravní značení zákaz vjezdu, za kterým nezvládla průjezd pravotočivou zatáčkou, přejela do protisměru a narazila do zde uskladněných plechů, nachystaných k zastřešení nedaleké základní školy. Po příjezdu policejní hlídky na místo dopravní nehody, byla řidička vyzvána k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu, při které u ní byla naměřena hodnota přesahující tři a půl promile. S těmito naměřenými hodnotami souhlasila, byla jí zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Svým jednáním se dopustila trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí hrozí až tři roky za mřížemi.

Tento trest hrozí také sedmatřicetiletému muži s Nového Jičína, který v neděli ve večerních hodinách způsobil dopravní nehodu v obci Kunín. Ve vozidle Škoda Superb po projetí pravotočivou zatáčkou dostal s vozidlem na mokré vozovce smyk, přejel do protisměru, vyjel mimo silnici a narazil do oplocení jednoho z rodinných domů. Řidič následně z místa dopravní nehody odešel směrem na Fulnek. Nepodařilo se mu však dojít daleko a po chvíli byl nalezen přivolanou policejní hlídkou. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota téměř dvě promile alkoholu v dechu. Stejně jako v prvním případě byla i tomuto řidiči zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Celková škoda, která při dopravní nehodě vznikla, byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun.

Nový Jičín 24. října 2017

nprap. Mgr. Darina Knižátková
vrchní inspektor oddělení tisku a prevence

 

vytisknout  e-mailem