Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z trestů se neponaučil

LITOMĚŘICKO – Na jeho konto přibyla další obvinění… 

Až pětiletý pobyt za mřížemi hrozí jedenatřicetiletému muži z Litoměřic, který se v období od června do září tohoto roku vloupal do vozidel zaparkovaných na Lovosicku a Litoměřicku a ve dvou případech vnikl na soukromý pozemek pro jízdní kola. Z vozidel si odnášel zde zanechaná zavazadla, nářadí a různé cennosti, které mohl následně zpeněžit a stejně tak zhodnotil i odcizená kola. Získané finanční prostředky následně využil pro svou potřebu. 

Za uvedené období si na své konto si tak připsal třináct případů protiprávního jednání se škodou dosahující téměř 100 tisíc korun. Tohoto jednání se dopouštěl, ačkoliv byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen a potrestán.

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil dotyčného z trestných činů krádeže, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody, jeho trestní stíhání probíhá na svobodě.

Nepoctivý nálezce

Svůj mobilní telefon vytrousil jeden z návštěvníků litoměřické restaurace v Pokratické ulici na sklonku uplynulého týdne. Pravděpodobně jej nalezl neznámý nepoctivec, který si jej ponechal neboť následnou prohlídkou uvedeného místa a okolí se mobil nenašel. Škoda je vyčíslena na 10 tisíc korun. Po nepoctivém nálezci nyní policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci.

Auto není trezor

Do vozidla ponechaného na přírodním parkovišti pod vrchem Lovoš se vloupal na sklonku uplynulého týdne zloděj. Po překonání zámku dveří vnikl do vozu a odcizil zde uloženou finanční hotovost, videokameru a dron. Majitel vozu vyčíslil škodu na více než 25 tisíc korun a dalších 7 tisíc bude muset vynaložit na opravu poškozených dveří. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškození cizí věci.

Doporučujeme:

  • využívejte hlídaná parkoviště
  • zamykejte vozidlo (i když se vzdalujete od vozidla jen na chvíli)
  • při odchodu od vozidla zkontrolujte uzamčení dveří a uzavření oken včetně střešního
  • neparkujte svá vozidla na opuštěných místech
  •  ve svých vozidlech nevystavujte žádné věci, ani prázdnou igelitovou tašku (i zdánlivě bezcenná věc může pachatele zlákat k vniknutí do vozidla)
  •  do palubní přihrádky neukládejte osobní doklady ani doklady k vozidlu
  •  nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle (ani když vozidlo opouštíte na malou chvíli)
  •  zabezpečením vozidla ztížíte pachateli krádež
  •  zajímejte se o bezpečnější systém ochrany vozidla (více zde)

     

Litoměřice, 19. 10. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem