Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z trestů se neponaučil

LITOMĚŘICE – Obviněný je nyní vazebně stíhán… 

Litoměřické policisty zaměstnával v uplynulých dnech neznámý pachatel, který řádil na Roudnicku. Během deseti dnů stihl vniknout do osmi soukromých objektů a způsobit škodu za více než 30 tisíc korun. Blesková práce policistů se vyplatila a na základě operativního šetření byl vypátrán 30letý Roudničan, který má na svědomí sedm případů vloupání do rekreačních objektů na Roudnicku a v jednom případě krádež nářadí ze zahradního přístřešku u rodinného domu. V chatách, kam vnikl za účelem získání kořisti, v některých případech i přespával a konzumoval nalezené potraviny. Výše uvedené jednání není jediným prohřeškem dotyčného, v uplynulých třech letech byl za majetkovou trestnou činnost několikrát pravomocně odsouzen a potrestán. Na sklonku uplynulého týdne byl obviněn ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádeže. Následně byl podán podnět na vazební stíhání obviněného, který byl akceptován.

 

Bylo otevřeno

Až dvouleté vězení hrozí 23letému muži z Úštěcka za krádež motorových pil. Pily ukořistil z neuzamčené kotelny domu nacházejícího se v malé vísce nedaleko obce Úštěk počátkem tohoto měsíce. Škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Na základě operativního šetření se podařilo vypátrat pily i jejich nového „majitele“. Podezření pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody si mladík převzal v těchto dnech.

 

Pro kabely do domu

Rozestavěný rodinný dům v Lovosicích navštívil zloděj. Do domu vnikl částečně zajištěným oknem a odcizil zde uložené elektrické kabely, dále vytrhal kabely již usazené ve zdech. Škoda přesahuje 5 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
tel.: +420 974 436 207

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem